- Berichten
- 61
Vorige week mijn eerste brisket klaargemaakt.
Bij Inamood een brisket besteld van 6kg, paste gelukkig net in de vriezer.
Twee dagen vantevoren uitgehaald en laten ontdooien in de koelbox (paste niet in de koelkast).
Avond vantevoren getrimd (bijna een kg vet afgesneden, dit in blokjes in de vriezer om een keer door hamburgers te draaien) en de brisket in coffeerub van traeger gezet (zat een keer in een mystery box van Vuur en Rook).
Injectie gemaakt van twee zakjes jus met uitjes, runderbouillon en worcestershire, deze laten afkoelen tot de volgende ochtend.
Volgende ochtend vroeg de wekker en om kwart voor 6 lag hij erop. Eerst nog geinjecteerd. Paar blokjes eik voor de rook.
om 13 uur was de point op 73 graden en heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie.
om 17 uur was hij geslaagd voor de priktest in ging hij in de koelbox tot 18 uur.
Om 18 uur gingen we eten. Hij ging niet helemaal op, van een deel heb ik burnt ends gemaakt, was alleen vergeten om een smakelijke foto hievan te maken...
Maar voor het bewijs:
Bij Inamood een brisket besteld van 6kg, paste gelukkig net in de vriezer.
Twee dagen vantevoren uitgehaald en laten ontdooien in de koelbox (paste niet in de koelkast).
Avond vantevoren getrimd (bijna een kg vet afgesneden, dit in blokjes in de vriezer om een keer door hamburgers te draaien) en de brisket in coffeerub van traeger gezet (zat een keer in een mystery box van Vuur en Rook).
Injectie gemaakt van twee zakjes jus met uitjes, runderbouillon en worcestershire, deze laten afkoelen tot de volgende ochtend.
Volgende ochtend vroeg de wekker en om kwart voor 6 lag hij erop. Eerst nog geinjecteerd. Paar blokjes eik voor de rook.
om 13 uur was de point op 73 graden en heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie.
om 17 uur was hij geslaagd voor de priktest in ging hij in de koelbox tot 18 uur.
Om 18 uur gingen we eten. Hij ging niet helemaal op, van een deel heb ik burnt ends gemaakt, was alleen vergeten om een smakelijke foto hievan te maken...
Maar voor het bewijs: