Onlangs na lang wikken en wegen toch een pelletsmoker aangeschaft (smokeybandit lumberjack).
Na een test kip en proef beefribs (geen foto's, dus niet gebeurd, maar wel verdomd lekker) nu de stap gemaakt naar een brisket.
Helaas is de voorbereiding ook niet gebeurd (geen idee waar de foto's zijn gebleven, maar het ging om een 2,5 kg point (van B&S), met simpel alleen peper en zout.
Vanochtend om half tien op de smoker (125gr).
Voor een dosis extra rook, een smokertube gevuld met hikory pellets.
Gedurende de cook tijdje de stad in geweest (inmiddels al voldoende vertrouwen in de bbq en het gemak van een pelletsmoker) en tussen 3 en 4 uur weer eens gekeken naar de kerntemperatuur. Dat uur geen graad opgeschoten. Om etenstijd niet te ver naar achteren te schuiven, de point in aluminium folie verpakt.
Een uur later bleek de temperatuur in sommige delen al de 100 aan te tikken, veel sneller dan verwacht. Sateprikker ging er redelijk soepel in, al heb ik geen ervaring om daar mee te vergelijken.
Het stuk weer ingepakt in onder meer theedoeken en een uur in een piepschuimen doos gelegd, wachtend op de rest van het diner (aardappel gratin en salade).
Het resultaat was, zeker voor mijn eerste poging, zeker niet slecht. Maar, zoals zo vaak met brisket, een tikje te droog. Ik ben bang dat ik iets teveel vet van te voren heb weg gesneden, maar daarnaast had ik het vlees zelf ook iets vetter verwacht.
Morgen een gedeelte als burnt ends op tafel en mocht er dan nog wat over blijven, wat plakjes op een sandwich o.i.d.
Al met al een redelijk geslaagde sessie en wederom positieve indrukken van de pelletsmoker..
Na een test kip en proef beefribs (geen foto's, dus niet gebeurd, maar wel verdomd lekker) nu de stap gemaakt naar een brisket.
Helaas is de voorbereiding ook niet gebeurd (geen idee waar de foto's zijn gebleven, maar het ging om een 2,5 kg point (van B&S), met simpel alleen peper en zout.
Vanochtend om half tien op de smoker (125gr).

Voor een dosis extra rook, een smokertube gevuld met hikory pellets.
Gedurende de cook tijdje de stad in geweest (inmiddels al voldoende vertrouwen in de bbq en het gemak van een pelletsmoker) en tussen 3 en 4 uur weer eens gekeken naar de kerntemperatuur. Dat uur geen graad opgeschoten. Om etenstijd niet te ver naar achteren te schuiven, de point in aluminium folie verpakt.

Een uur later bleek de temperatuur in sommige delen al de 100 aan te tikken, veel sneller dan verwacht. Sateprikker ging er redelijk soepel in, al heb ik geen ervaring om daar mee te vergelijken.

Het stuk weer ingepakt in onder meer theedoeken en een uur in een piepschuimen doos gelegd, wachtend op de rest van het diner (aardappel gratin en salade).

Het resultaat was, zeker voor mijn eerste poging, zeker niet slecht. Maar, zoals zo vaak met brisket, een tikje te droog. Ik ben bang dat ik iets teveel vet van te voren heb weg gesneden, maar daarnaast had ik het vlees zelf ook iets vetter verwacht.
Morgen een gedeelte als burnt ends op tafel en mocht er dan nog wat over blijven, wat plakjes op een sandwich o.i.d.
Al met al een redelijk geslaagde sessie en wederom positieve indrukken van de pelletsmoker..