D
Dante
Gast
Na gisteren zalm van een plankje (http://www.bbq-nl.com/2009/06/bobby-flays-cedar-plank-salmon.html) op de q gemaakt te hebben, heb ik me vandaag voor de eerste keer aan beer can chicken gewaagd...
Eerst de ingredienten. Als rub heb ik een all purpose rub van Stockyard gebruikt.
[/URL]]/img]
en rubben maar...
[/URL]][/img]
Daarna op de q. Ik heb de hickory chips ruim een uur geweekt maar toch vlogen ze vrij snel in brand. In een Weber OTS 47cm is het wat friemelen, vandaar dat de kip het kolenmandje hier raakt. Ga in het najaar toch maar eens serieus voor een OTP 57 kijken, maakt het bbq toch net even waat aangenamer, denk ik zo.
Na een goed uur leek het kippetje mij wel gaar, maar eerst nog even rusten...
Uiteindelijk is het zover, smullen maar! Als bijgerechten de coleslaw van Dominique (erg lekker btw) en stokbrood met een bekend Frans kaasmerk en kruidenboter naar recept van mijn echtgenote.
Ik moet zeggen, het heeft ons allemaal uitstekend gesmaakt! Net als de zalm van gisteren is dit er eentje die op de vaste receptenlijst komt!
Eerst de ingredienten. Als rub heb ik een all purpose rub van Stockyard gebruikt.
en rubben maar...
Daarna op de q. Ik heb de hickory chips ruim een uur geweekt maar toch vlogen ze vrij snel in brand. In een Weber OTS 47cm is het wat friemelen, vandaar dat de kip het kolenmandje hier raakt. Ga in het najaar toch maar eens serieus voor een OTP 57 kijken, maakt het bbq toch net even waat aangenamer, denk ik zo.
Na een goed uur leek het kippetje mij wel gaar, maar eerst nog even rusten...
Uiteindelijk is het zover, smullen maar! Als bijgerechten de coleslaw van Dominique (erg lekker btw) en stokbrood met een bekend Frans kaasmerk en kruidenboter naar recept van mijn echtgenote.
Ik moet zeggen, het heeft ons allemaal uitstekend gesmaakt! Net als de zalm van gisteren is dit er eentje die op de vaste receptenlijst komt!