BasBQ
Beef en Steak

Eerste BCC na workshop Beef&Steak!

 
 

Abroenland

Tondelzoeker
Berichten
19
Afgelopen week bij de workshop van Beef&Steak geweest, wat een succes. Leuke pitmasters, goed vlees, leuke groep ?n mooi weer! Nog enthousiaster geworden dan we al waren.

En vandaag een mooie dag om het gelijk zelf te proberen, mooi kippetje gescoord bij de poelier.
30ttcee_zpsitjotwvz.jpg


Ingesmeerd met All Purpose BBQ Rub, even laten inwerken en ondertussen de bbq klaargemaakt. Wat hickory rookhout erbij en 1 brikettenrekje vol.
2i29168_zpsw1hvwdqz.jpg


De eerste kennismaking:
2z6zdb7_zpsgnjhmjnc.jpg


De eerste date:
34foaaa_zps6z933swo.jpg


Iedereen in positie:
xc6fdy_zpscayslp1r.jpg


Na 55 minuten met een dome temperatuur van 210 gr en 180 gr rooster temperatuur.
2608i03_zpsbzlfsyvu.jpg


Temperatuur van de borst was 78 graden, van de dijen 85 graden. Tijd om eraf te komen!
6551dacd-ad78-4cdc-bf97-11d5f7b76cfc_zpsjihhvmfr.jpg


Resultaat was super, alles lekker mals en niet droog, velletje precies goed krokant en happen maar. Met dit als resultaat:
x5bnut_zpsdlixvp2w.jpg


Superenthousiast ontvangen, ook door de buren. Klein stukje gegeven om wat begrip te kweken voor het 'nieuwe' barbecue'n, geslaagd met vlag en wimpel.

Voorheen altijd met weber briketten gewerkt, nu kokos briketten. Werkt fijn, geen rook, geen as en bleef heel constant. Hele run op temp gebleven (ca 3 uur in totaal). Daarna nog twee Wagyu burgers gebakken en als toetje banaan met rolo. Superzondag!

153ohf9_zpssksberlm.jpg

14blqip_zpsd4ifexfj.jpg

2gwc17t_zpszm7vdtdm.jpg

29kyl9u_zpslcazc37a.jpg

331m5ae_zpsxqlf0mza.jpg


Bedankt voor het kijken!
 
Mooi begin van BBQ nieuwe stijl ;) Oh en als je denkt dat de borst te hard gaat kun je er altijd een stukje folie overheen doen hoor. Dan gaart je kip wel door maar wordt niet donkerder.
 
Lekker hoor.
Die wagyu burgers zijn ook top!
 
Gefeliciteerd! Misschien kleine tip om de kip 1x 180 graden te draaien aangezien je aan 1 kant de hitte hebt. Ziet er super.
 
Dank allen!

De tip van de folie en het omdraaien neem ik mee voor de volgende run, goeie! Ik had de zijkant van het brikkettenhoudertje ook met folie behangen, volgende keer doe ik dat niet want dat kan er ook warme lucht richting de onderkant van de kip. En dan het kippetje wellicht even omdraaien.

En inderdaad dennis, die burgers zijn echt top. Zonde om er een broodje om heen te doen!
 
Het ziet er allemal geweldig uit. Gefeliciteerd
 
Terug
Bovenaan Onderaan