- Berichten
- 345
Vandaag de Bastard Large voor het eerst aangezet. Puur om de temperatuur in de gaten te krijgen
setup en werkwijze:
Orientatie firebox in orde, kolenmand vol Namibi Braai XL (halve zak, mooie mix van klein middel en groot), 1 wokkel in het midden.
Onderste schuif helemaal open, deksel open tot de wokkel opgebrand was en er een mooi gloeiende hotspot was. Tot nu toe alles ok.
Plate setters en rooster erin, thermometer erin.
Deksel dicht, control vent open.
Binnen een half uur stond de halve buurt blauw van de rook. Nog nooit zoiets meegemaakt met m'n weber, zelfs niet met 3 chunks rookhout.
De geur was die van wat pittige houtskool, geen chemische zooi.
Is dit te verwachten met de eerste dry run? Van de eerste helft van die zelfde zak houtskool had ik al een avondje prima low & slow gedaan met m'n Weber MTP (en dit is inmiddels de vijfde zak) dus ik weet vrij zeker dat het niet aan de kolen ligt.
Waar ben ik fout gegaan?
setup en werkwijze:
Orientatie firebox in orde, kolenmand vol Namibi Braai XL (halve zak, mooie mix van klein middel en groot), 1 wokkel in het midden.
Onderste schuif helemaal open, deksel open tot de wokkel opgebrand was en er een mooi gloeiende hotspot was. Tot nu toe alles ok.
Plate setters en rooster erin, thermometer erin.
Deksel dicht, control vent open.
Binnen een half uur stond de halve buurt blauw van de rook. Nog nooit zoiets meegemaakt met m'n weber, zelfs niet met 3 chunks rookhout.
De geur was die van wat pittige houtskool, geen chemische zooi.
Is dit te verwachten met de eerste dry run? Van de eerste helft van die zelfde zak houtskool had ik al een avondje prima low & slow gedaan met m'n Weber MTP (en dit is inmiddels de vijfde zak) dus ik weet vrij zeker dat het niet aan de kolen ligt.
Waar ben ik fout gegaan?