BasBQ
Beef en Steak

Eendenborst

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.858
Gisteren bij de Makro een eendenborst meegenomen, dat leek me wel lekker voor op een salade want met deze warmte zijn salades e.d. toch gewoon het lekkerst.

eendenborst-1.jpg


Zo kwam hij uit de verpakking.
eendenborst-2.jpg


Dus eerst de vliezen e.d. verwijderd en het vet afgetrimd.
eendenborst-3.jpg


De vetkant.
eendenborst-4.jpg


Ruitjes patroon in het vet gesneden zo kan het makkelijk weglopen tijdens het grillen.
eendenborst-5.jpg


In de BGE.
eendenborst-6.jpg


En op de eikenbladsla met basilicum peterselie dressing, met wat vijgenchutney op de eend.
eendenborst-7.jpg


Het was onwijs lekker :) Ik heb een kerntemperatuur aangehouden van 60?C / 140?F, hij zou nog wel iets minder mogen ook een volgende keer.
Dit is trouwens geen gerecht dat je moet maken als je al gezeik met de buren over je barbecue hebt! Zolang hij op de vetkant ligt komt er een mega rookpluim uit je barbecue, wees ook voorzichtig met het opendoen want dan krijgt het lucht en brandt het er lustig op los!
 
mooi recept en een mooie re[7portage Dennis, bedankt voor het delen
 
Jummie!
Wat had je aan kruiden op de eend gedaan?
 
Grof zeezout en peper. Heb het maar simpel gehouden.
 
Dat ziet er lekker uit.  Bedankt voor het delen
 
Zo'n eendeborst ziet er erg lekker uit. ;D
 
Ziet er goed uit !, zo zien is er met het trimmen niet veel verloren gegaan
 
Nee, kwestie van de vliesjes er af halen en het overhangende vet eraf snijden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan