BasBQ
Beef en Steak

Eendeborst filet

L

Lerxst

Gast
Question:
Wat is een mooie kerntemparatuur voor eendeborst filet ?

Answer:

Morgen maar eens maken....
(kan je dan een duckie winnen ?)  :D
 
Zie 52 C in veel recepten staan Dirk, dus dat zou ik aan houden. Hoe ga je het doen? Als je hem grillt mischien iets eerder er af halen bij het nagaren komt de temp nog wat hoger.
 
Vetkant eerst goed knapperig bakken, daarna pas de andere kant pakken. geeft wel mega vlammen :D
 
52 C ? ? ?
Ik heb wat speurwerk gedaan en de BBQ-bible zegt 71 graden voor medium...... 61 graden als gulden middenweg ?
En ja, ik wil een lekker knapperig korstje hebben..... :D
En volgens mij de eerste eendeborst hier op het genootschap forum....

:D
 
In de VS zijn ze als de dood voor claims wanneer er iemand ziek mocht worden, eendenborst moet gewoon rood/ros?, dus niet te ver door laten slaan.
 
Doe de druktest.

Leg je duim losjes tegen je wijsvinger en voel dan aan de muis van je hand. Zo moet je eend ook voelen als je hem indrukt.
 
wat een giganten he  :)
 
Als ik eendenborst in de pan doe, doe ik:

6 minuten op het vel,
4 minuten op het vlees en dan weer
4 minuten op het vel.

Dan even laten rusten en zijn ze nog mooi rose.
 
Okay Heren Fritz and Noksos....

living on the edge....., dus max 55 graadjes.....

(ik had al zo'n vermoeden met de temperaturen in een Amerikaans boek. daat gaat de kip pas op 82 C of hoger van de Q...)

Ik maak wel foto's van de duckies..... (da's lang geleden dat ik dat gedaan heb....)

Dirk
 
ja, post eens wat  :D
 
De slachtoffers.....

1bc079a3.jpg
 
zijn mooie duckies ;)
 
Ben benieuwd Dirk, zijn ze allemaal even zwaar of zitten er grote verschillen tussen?
 
Laat de de dukkies niet vallen,anders zeggen ze kwak.
 
Frits, de stukken waren alledrie zo goed als even zwaar.

Ik heb ze er afgehaald bij 50 graden C, en ze 4 minuten na laten garen.
Dit waren mijn eerste Duckies, en zullen zeker niet de laatste zijn....
Damned, dit was lekker !

Excuses voor de qualiteit, iPhone, slecht licht, etc....

Zout en peper... meer is niet nodig:
1bc079a3.jpg


Lekker vlammen.....
0b76812c.jpg


Vel/vet kant klaar, en lekker knapperig....
47525997.jpg


De andere kant indirect :
6b914a55.jpg


Hij was flink heet !
83c93518.jpg


Even nagaren in Aluminiumfolie :
af16f375.jpg


Aardappelen nieuwe oogst, met uienjus, rodekool met appel, en een zalige Duck :
bfceefa7.jpg


Nou, ik heb een Duckie verdiend ! :D :D :D

Dirk
 
Dat is een lekker maaltje op je bord.
En de eend heb je keurig gebakken.
 
Zo'n bordje had ik vanavond ook graag gehad. Zo te zien was de 70 C van SR echt te hoog geweest.
 
Ik ben ook benieuwd! 50?C it is :D

Edit, kwam nog een bladzij achteraan... zucht ;)

Mooi resultaat Dirk, een kijken als ik het niet vergeet morgen of de Sligro nog iets heeft liggen in die trant...
 
lekker duckie hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan