- Berichten
- 109
Weer een poging gewaagd op de Kamado Joe met recept uit het boek "hete kolen". Orgineel is met sinaasappel maar die lag niet meer op de fruitschaal dus maar met mandarijn.
Paar uurtjes smaken laten intrekken en dan op de Kamado Joe.
Eerst de kamado inrichten voor indirect garen.
Half uurtje op lage temperatuur roken met kersen snippers tot een kerntemperatuur van 55C.
Kamado inrichten voor directe verhitting en bij 200C de filet op de gietijzeren plaat rondom dichtschroeien.
En dan het eind resultaat met aardappel salade, sla en een port jus. Iets te gaar maar daar ga ik nog een keer op oefenen.
Heerlijk mals en lichte rooksmaak.
Paar uurtjes smaken laten intrekken en dan op de Kamado Joe.
Eerst de kamado inrichten voor indirect garen.
Half uurtje op lage temperatuur roken met kersen snippers tot een kerntemperatuur van 55C.
Kamado inrichten voor directe verhitting en bij 200C de filet op de gietijzeren plaat rondom dichtschroeien.
En dan het eind resultaat met aardappel salade, sla en een port jus. Iets te gaar maar daar ga ik nog een keer op oefenen.
Heerlijk mals en lichte rooksmaak.