Vanmorgen begonnen met het kneden van het deeg voor maken van verse broodjes.
Het recept uit het boek Hete kolen gebruikt.
Eerste keer dat ik dit recept heb gemaakt en het lukte goed.
25 minuutjes op 220 graden.
S'middags de temperatuur verlaagd naar 150 graden voor het bereiden van m'n eerste BCT. Een kalkoen van 3,5 kilo.
In de kalkoen houder een bokbiertje van Bavaria geplaatst samen met rozemarijn en knoflook.
Kalkoen op de houder geplaatst in de Big Green Egg voor 3 uur op 150 graden celcius. Vervolgens ieder half uur ingesmeerd met een glace volgens het volgende recept: halve kop ketjap, halve kop Chili saus, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 eetlepels ketchup en 2 eetlepels honing.
Als bijgerecht zoete aardappelpuree met worteltjes die gepoft zijn in de BGE.
Was erg lekker allemaal!
Het recept uit het boek Hete kolen gebruikt.
Eerste keer dat ik dit recept heb gemaakt en het lukte goed.
25 minuutjes op 220 graden.


S'middags de temperatuur verlaagd naar 150 graden voor het bereiden van m'n eerste BCT. Een kalkoen van 3,5 kilo.
In de kalkoen houder een bokbiertje van Bavaria geplaatst samen met rozemarijn en knoflook.

Kalkoen op de houder geplaatst in de Big Green Egg voor 3 uur op 150 graden celcius. Vervolgens ieder half uur ingesmeerd met een glace volgens het volgende recept: halve kop ketjap, halve kop Chili saus, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 eetlepels ketchup en 2 eetlepels honing.




Als bijgerecht zoete aardappelpuree met worteltjes die gepoft zijn in de BGE.
Was erg lekker allemaal!