- Berichten
- 24
Eindelijk weer eens tijd om meer te doen dan lezen en ik moet nog een paar keer meedoen aan de fotowedstrijd om aan mijn goede voornemens te komen. Voor de wedstrijd heb ik kogels (= gehaktballetjes) in tomatensaus met knoflook spaghetti gemaakt met als bijgerecht shotgunshells.
Voor de balletjes in tomatensaus heb ik het recept van Eef gebruikt (www.eefkooktzo.nl/gehaktballetjes-in-tomatensaus) met als aanpassing dat ik tomatenbasis en Italiaanse kruiden (uit het boek Spice Wise) heb gebruikt.
Snipper de uit en rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit met de andere ingrediënten bij het gehakt (de kaas even weggelaten want dan zie je rest niet meer). Dit goed gemengd en balletjes van 30 gram per stuk gedraaid. Vervolgens de saus gemaakt en de balletjes in de saus gelegd. Een beetje kaas over het geheel gestrooid.
De shotgunsshell heb ik gemaakt
Ingrediënten
Snipper de sjalot en meng deze met de Italiaans kruiden, tomatenbasis en geraspte Parmezaanse kaas door elkaar.
Vul de cannelloni met het mengsel en omwikkel elke canneloni met een plak ontbijtspek.
De Bastard inmiddels opgestookt naar 175 graden Celcius en een stukje beuken hout toegevoegd. Toen de shotgunshells klaar waren, laten oplopen naar 200 graden Celcius om de saus te laten koken. Ondertussen binnen de spaghetti gekookt en deze afgemaakt met warme olijfolie waarin knoflook en tijm is meegebakken.
Het eindresultaat mocht er wat ons betreft zijn.
Voor de balletjes in tomatensaus heb ik het recept van Eef gebruikt (www.eefkooktzo.nl/gehaktballetjes-in-tomatensaus) met als aanpassing dat ik tomatenbasis en Italiaanse kruiden (uit het boek Spice Wise) heb gebruikt.
Snipper de uit en rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit met de andere ingrediënten bij het gehakt (de kaas even weggelaten want dan zie je rest niet meer). Dit goed gemengd en balletjes van 30 gram per stuk gedraaid. Vervolgens de saus gemaakt en de balletjes in de saus gelegd. Een beetje kaas over het geheel gestrooid.
De shotgunsshell heb ik gemaakt
Ingrediënten
- 1 flinke sjalot
- 300 gram rundergehakt
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden (Spice Wise)
- 150 gram tomatenbasis
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 12 cannelloni
- 12 plakken ontbijtspek
Snipper de sjalot en meng deze met de Italiaans kruiden, tomatenbasis en geraspte Parmezaanse kaas door elkaar.
Vul de cannelloni met het mengsel en omwikkel elke canneloni met een plak ontbijtspek.
De Bastard inmiddels opgestookt naar 175 graden Celcius en een stukje beuken hout toegevoegd. Toen de shotgunshells klaar waren, laten oplopen naar 200 graden Celcius om de saus te laten koken. Ondertussen binnen de spaghetti gekookt en deze afgemaakt met warme olijfolie waarin knoflook en tijm is meegebakken.
Het eindresultaat mocht er wat ons betreft zijn.