Na mijn redelijk gelukte BCC vorige week de stoute schoenen aangetrokken en begonnen met een pulled pork. Bij de Makro een niet te groot stuk procureur gehaald van 2,3kg en na aandringen van m'n meisje iets minder dan de helft gebruikt. Mocht het toch mis gaan, dan hebben we nog een stukje over voor poging 2 en 1kg is ruim voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen.
Na mijn kleine ruzie met de temperatuur (veel te hoog steeds) tijdens de BCC toch wat minder briketten gebruikt. Eerste probleem waar ik tegenaan liep was het aansteken. 10 kooltjes gaat niet werken in een grote starter . Hoopje gemaakt maar en dan maar op de ouderwetse manier.
Na ruim een uur eindelijk de kooltjes tegen de snake aan kunnen leggen en kon de pret beginnen (dacht ik).
Helaas weer ruzie met de temperatuur . Veel te hoog steeds. De planning was ergens tussen 110 en 120 uit te komen, maar dat werd 150 graden.... Schuiven maar dicht, deksel af en toe eraf om de temperatuur te laten dalen, maar dat schoot niet echt op. Gelukkig kan een procureur wel wat hebben. Timer op 5 uur ingesteld en na 4 uur wel even gecontroleerd of debark niet al droog was, maar dat viel wel mee. Na 5 uur eraf, in folie met een beetje appelsap en de procureur ingesmeerd met barbecuesaus en weer op de barbecue (en vergeten foto's te maken). Probe erin en weer wachten.
Na een half uurtje was de temperatuur al op 90 graden . Toch maar even laten liggen en de temperatuur daalde weer naar 81 graden om daarna weer na een klein uurtje tot 90 graden op te lopen. Tijd om'm eraf te halen en te laten rusten en dan na 10 minuutjes pullen.
De meisjes hebben al trek, dus nog wat barbecuesaus erdoor en dan op een lekker vers stokbrood en aanvallen!
De frustraties van de pitmaster zijn gelukkig niet in het vlees gaan zitten en de meisjes hebben genoten!
Na mijn kleine ruzie met de temperatuur (veel te hoog steeds) tijdens de BCC toch wat minder briketten gebruikt. Eerste probleem waar ik tegenaan liep was het aansteken. 10 kooltjes gaat niet werken in een grote starter . Hoopje gemaakt maar en dan maar op de ouderwetse manier.
Na ruim een uur eindelijk de kooltjes tegen de snake aan kunnen leggen en kon de pret beginnen (dacht ik).
Helaas weer ruzie met de temperatuur . Veel te hoog steeds. De planning was ergens tussen 110 en 120 uit te komen, maar dat werd 150 graden.... Schuiven maar dicht, deksel af en toe eraf om de temperatuur te laten dalen, maar dat schoot niet echt op. Gelukkig kan een procureur wel wat hebben. Timer op 5 uur ingesteld en na 4 uur wel even gecontroleerd of debark niet al droog was, maar dat viel wel mee. Na 5 uur eraf, in folie met een beetje appelsap en de procureur ingesmeerd met barbecuesaus en weer op de barbecue (en vergeten foto's te maken). Probe erin en weer wachten.
Na een half uurtje was de temperatuur al op 90 graden . Toch maar even laten liggen en de temperatuur daalde weer naar 81 graden om daarna weer na een klein uurtje tot 90 graden op te lopen. Tijd om'm eraf te halen en te laten rusten en dan na 10 minuutjes pullen.
De meisjes hebben al trek, dus nog wat barbecuesaus erdoor en dan op een lekker vers stokbrood en aanvallen!
De frustraties van de pitmaster zijn gelukkig niet in het vlees gaan zitten en de meisjes hebben genoten!