BasBQ
Beef en Steak

Een mooie dag!

 
 
 
 

Abraham

Pitmaster
Berichten
919
Vorig weekend een stuk buikspek in tweeën gedeeld.
Een stuk gerubt met colorozo en suiker, het andere met daarnaast nog wat paprika, chili, ras-el-hanoet, peper en wat ketjap. Een weekje laten rusten in de koelkast, wel elke dag draaien. Gisteravond afgespoeld en een uurtje in water laten weken. Na afspoelen en droogdeppen en een nachtje opdrogen in de koelkast zagen ze er veelbelovend uit uit:

34190962.jpg


e686d527.jpg


Vanochtend gemeend dat er ook nog wel een fatty bij kon.. dus wat half-om gehakt gemengd met een fijngesneden uitje en teentje knoflook, plus wat Noskos' basis rub. Netjes uitgerold in een Ikea zakje en wat zelfgemaakte BBQ-saus er op, plus plakjes cheddar.

8d47dabe.jpg


cfd13899.jpg


Stevig dichtrollen in wat folie en een uurtje in de koelkast... Ondertussen starter aansteken..

e9851d4f.jpg


Rustig aan gerookt bij zo'n 110 C dometemperatuur.. het buikspek tot 65 C, de fatty tot 70 C.

Bacon:
5c90d007.jpg


"Zeeuws-achtig spek"
3983c7e7.jpg


En vooralsnog alleen van de fatty geproefd... helemaal goed...
9c29e532.jpg

579da091.jpg


Daarna nog baby-back ribs... maar die zijn niet gebeurd.. hoewel we er met vijven heel lekker van gegeten hebben.
Morgen testen hoe het buikspek smaakt.

 
Lekker man!! Doe maar een stukje bacon!
 
Goed bezig geweest Bram. Ziet er allemaal top uit!
Lekker hoor...
 
Mooi spek hoor.
 
Dat was zeker een mooie dag. Ras-el-hanoet op varkens vlees? Ik zal het eens aan m'n Noord Afrikaanse collega voorstellen.  :eek:
 
Terug
Bovenaan Onderaan