BasBQ
Beef en Steak

Een hele sessie high, fast, low & slow

 
 

denman1710

Pitmaster
Berichten
545
Gisteren een sessie van 5 uur gehad. Hadden visite en hebben het EI in gebruik genomen naast de Weber 57.

We hebben gemaakt:

Tortilla

2ef5e297fed0b41a0421afcdccdf97fa.jpg



Moink Balls

5066e60a1926a21608a003af4abdd188.jpg



Chicken lollies

641a50d5ccfed0646cfdf80a0e467cb4.jpg


29411afe9da8812dd1d8ff4f9e249b4f.jpg



Bladerdeeg kaas (fingerfood)

Bladerdeeg Pesto/ui (fingerfood)

4396db9e472004a42f7b11ea904e28ce.jpg



Boereworst (Beef en Steak)

2404315cf23657e2bfb404cef6d457d5.jpg


5ff27062c8aa2ebd541bde4f8f854f91.jpg



Picanha (Botswana)

eb51d65b64f347a07b415d7f667897b2.jpg


d4e71fa17162287113f89c14282b00b6.jpg


1203f7c325d0de90ba4778b2bc300df4.jpg


7500caad26aa2321306e37cb6c2b394c.jpg


Al met al erg geslaagd!
c06a617e011042a32c01ee8912a3466c.jpg

   

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Wat mooi om zo'n maagdelijk wit ei nog eens te zien. Goed bezig!
Als ik je een kleine tip mag geven over de vuurring, draai deze een klein beetje bij zodat 1 van de inkepingen voor de platesetter precies tegenover de luchttoevoer aan de onderkant zit. Hierdoor krijg je een nog betere temperatuur verdeling (ipv een hotspot aan de achterzijde) bij het gebruik van de platesetter.
Mocht het onduidelijk zijn, laat maar weten, dan post ik een fotootje ;)
 
Thks allen, vandaag ook weer bezig geweest. Zie mijn andere topics. @ Silverfox...graag een foto

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Owkee, fotootje met uitleg. En nog een extra tipje, waarschijnlijk overbodig maar toch.

De extra tip: de firebox (die grote trechter onderin waar de kolen in gaan). Hier zit een grote opening aan 1 van de zijkanten en die wil je voor de opening van je ei hebben (onderste schuif).

Dan de ring en een fotootje. Letwel ik kw dit ergens tegen en had betrekking op het gebruik van de platesetter.
Even de theorie: Als je voor je ei staat, komt de lucht via de voorkant naar binnen via de onderste schuif. Deze zou dan door je vuur gaan en aan de achterkant omhoog gaan, waar de hitte het hoogste is. Zet je hier een pootje van de platesetter op het punt waar de hitte het snelst omhoog wil, dan splitst de lucht zich weer (en dus ook de warmte).

5f7a4e08e564ba6ba09da844b1923a6f.jpg


21d2488406be2529da13628f065d82f2.jpg


Je ziet aan de onderkant de fan op de opening zitten van het ei. Trek nu deze lijn denkbeeldig door in het ei (iets schuin richting deksel). Je ziet dat daar precies 1 van de pootjes van de platesetter ligt. Volgens enkele geleerden de beste manier om een nog beter resultaat te krijgen.

(Mocht het nog onduidelijk zijn, geen probleem, maak ik andere fotos)
 
Dat is een mooie sessie geweest. Mooie foto's. Ziet er smakelijk uit
 
die heb je goed ingewijd hoor, ziet er heerlijk uit  :)
 
Oeh! Ziet er erg goed uit
 
@ RvH6511,

Jazeker..... :blush: al heeft het allemaal wel 5 uur in beslag genomen......ojaah afgesloten met gegrilde ananas, kokos, gedrenkt in honing/citroen met een bolletje walnoten ijs
 
denman1710 zei:
@ RvH6511,

Jazeker..... :blush: al heeft het allemaal wel 5 uur in beslag genomen......ojaah afgesloten met gegrilde ananas, kokos, gedrenkt in honing/citroen met een bolletje walnoten ijs
Dan ben je goed bezig geweest en zal de honger op zeker gestild zijn geweest. :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan