smokeydre zei:
Bedankt. Maar heeft de Weber DO een voordeel tov een DO op de plaat?
Want de Weber is niet goedkoop. En een mooie/goede gietijzeren pan heb je voor minder
Tegenwoordig noemt men alle pannen van gietijzer ten onrechte een DO,
Een echte DO is een gietijzeren pan met een metalen hengsel en, het belangrijkste kenmerk, een opstaande rand van de deksel (om houtskool/briketten op het deksel te kunnen leggen) soms uitgevoerd met pootjes en soms niet.
De DO van Weber schaar ik dus gewoon onder de gietijzeren stoof/braadpannen.
Mooi spul voor de rest maar je betaalt een hoop extra voor het merk.
Als je gewoon een mooie degelijke gietijzeren pan wil kun je net zo goed deze kopen bij Ikea voor nog geen 40 euro
Wij hebben de ovale versie van deze pan, hij is al ge-seasoned en de dop van het deksel is ook gietijzer.
Naast deze pan hebben wij hier ook een DO, maar als je hem niet los wilt gebruiken met kooltjes kun je net zo goed een gewone gietijzeren braadpan kopen.
De pan van Ikea is een hele fijne pan, wij hebben deze alweer een aantal jaar