Op een ramsj site een aantal bbq boeken gevonden voor een redelijke prijs. O.a. Lowlands bbq van Jord.
Het recept zag er super lekker uit en voor alles een eerste keer, dus ook voor appeltaart bakken op de Bastard.
In het recept staat niet de diameter van de benodigde vorm vermeld. Ik heb een rvs springvorm van 24 cm gebruikt en het deeg en de vulling is best veel voor dit formaat. Ik had deeg over en 1 kg appels ipv de 1,5 kg uit het recept waren meer dan genoeg. Het recept gaf aan 1 uur indirect op 180 graden en dan zou de taart bruin moeten zijn. Dat was hij nog lang niet. Uiteindelijk heeft ie er 90 minuten op gestaan. Kerntemperaruur was toen zo'n 90-95 graden. De bodem en de randen waren prima, alleen de bovenkant bleef bleek en nauwelijks gaar. Daarom nog een tikkie nagegeven in de oven.
De smaak is top. Mooie combi van stroopwafels (ik had stroopwafelkruimels van de markt gebruikt), met de appels en boerenjongens en een mooi stevig deeg en afgemaakt met het gebonden vocht van de boerenjongens.
Leuk experiment, begrijp alleen niet goed waarom de bovenkant niet bruin wordt.
Het recept zag er super lekker uit en voor alles een eerste keer, dus ook voor appeltaart bakken op de Bastard.
In het recept staat niet de diameter van de benodigde vorm vermeld. Ik heb een rvs springvorm van 24 cm gebruikt en het deeg en de vulling is best veel voor dit formaat. Ik had deeg over en 1 kg appels ipv de 1,5 kg uit het recept waren meer dan genoeg. Het recept gaf aan 1 uur indirect op 180 graden en dan zou de taart bruin moeten zijn. Dat was hij nog lang niet. Uiteindelijk heeft ie er 90 minuten op gestaan. Kerntemperaruur was toen zo'n 90-95 graden. De bodem en de randen waren prima, alleen de bovenkant bleef bleek en nauwelijks gaar. Daarom nog een tikkie nagegeven in de oven.
De smaak is top. Mooie combi van stroopwafels (ik had stroopwafelkruimels van de markt gebruikt), met de appels en boerenjongens en een mooi stevig deeg en afgemaakt met het gebonden vocht van de boerenjongens.
Leuk experiment, begrijp alleen niet goed waarom de bovenkant niet bruin wordt.