- Berichten
- 1.937
Een heerlijk klein receptje naar een recept van Jamie Oliver, erg lekker op een stukje Chiabatta brood of als bijgerecht.
Bakje champignons (250 gr.) in zeer dunne plakjes gesneden, maar mag natuurlijk ook een andere paddenstoel zijn
1 bol mozzarella (125 gr.) in dunne plakken of gescheurd (of Scamorza)
Verse tijm van van 1 a 2 takjes (alleen de bladeren)
Zeezout (Fleur de Sel!) en zwarte peper uit de molen
Extra vierge olijfolie van goede kwaliteit.
Volgens het originele recept moeten de champignonplakjes in 1 laag in een ovenvaste schaal worden verdeeld.
Ik verdeel de champignons in een grote ingevette ovenvaste schaal in 2 a 3 lagen.
Strooi er de Kaas, de tijmblaadjes en peper en zout naar smaak over.
Besprenkel het geheel met olijfolie.
Zet de schaal indirect op een voorverwarmde BBQ van 180 gr.C voor ongeveer 20-30 min.
Als de kaas gesmolten is en goudbruin is hij klaar.
Als variatie strooi ik er ook nog wel eens geraspte mozzeralla of iets dergelijks als gratin er overheen