- Berichten
- 5.008
Gisteren een dubbele run gedaan.
Kan lekker parrallel en door elkaar lopen. Zeker zo lekker in het zonnetje met enige biertjes.
Gerecht 1; Rendang Daging Sapi. Nog niet gemaakt dit jaar....dus hopla met dat rund...
Vrijdagavond alles netjes in de kruiden gezet, boemboe gemaakt en mbv een biertje een aanvalsplan gemaakt.
Aangezien in de BGE eens helemaal uit wou proberen op lage temp. heb ik het roken en aanbraden op de W57 gedaan. Voor 45' gerookt met hickory
Daarna de ketel overgezet naar de BGE en voor 5,5 h gestoofd. Bij aanvang wat liggen rommelen met de rooster- / versus dome temperatuur. Eerste 1,5h met deksel laten pruttelen, daarna zonder deksel. Ieder uurtje ff doorgeroerd.
Uiteindelijk bleek bij een roostertemp. van 130C de inhoud in de ketel zachtjes te koken. Saus is lekker ingedikt en het vlees valt uit elkaar.
Nu de rendang af laten koelen en een nacht laten staan. Morgen opwarmen en serveren met Fried Rice en home made atjar Tauge.
Verzorging inwendige mens:
BBQ is zwaar werk. Het risico van uitdroging is al door velen onderkend. Dus ook voor me zelf zorgen......
De Q's kunnen zelfstandig verder werken.
Gerecht 2; Kip shoarma van het spit. Volgens het recept van bbq-junkie.
Vrijdag alles gemarineerd en de nacht over laten staan. Na het voorbereiden van de rendang de Weber omgebouwd voor het spit.
De spies heeft toch ruim 1,5 h gegaard op een dome temp. van 180 C. De temp. op gegeven moment wat op laten lopen.
Volgende keer het rooster erin en 1 bakje kolen op het vleesrooster plaatsen.
Geserveerd met een eigen gemaakte knoflook " extra-knoffie" saus. (recepten kloppen nooit)
Gerecht 3. Fried Rice. Op de W57, uit de wok
Alleen wat foto's.
Geserveerd met de rendang en de atjar
Kan lekker parrallel en door elkaar lopen. Zeker zo lekker in het zonnetje met enige biertjes.
Gerecht 1; Rendang Daging Sapi. Nog niet gemaakt dit jaar....dus hopla met dat rund...
Vrijdagavond alles netjes in de kruiden gezet, boemboe gemaakt en mbv een biertje een aanvalsplan gemaakt.
Aangezien in de BGE eens helemaal uit wou proberen op lage temp. heb ik het roken en aanbraden op de W57 gedaan. Voor 45' gerookt met hickory
Daarna de ketel overgezet naar de BGE en voor 5,5 h gestoofd. Bij aanvang wat liggen rommelen met de rooster- / versus dome temperatuur. Eerste 1,5h met deksel laten pruttelen, daarna zonder deksel. Ieder uurtje ff doorgeroerd.
Uiteindelijk bleek bij een roostertemp. van 130C de inhoud in de ketel zachtjes te koken. Saus is lekker ingedikt en het vlees valt uit elkaar.
Nu de rendang af laten koelen en een nacht laten staan. Morgen opwarmen en serveren met Fried Rice en home made atjar Tauge.
Verzorging inwendige mens:
BBQ is zwaar werk. Het risico van uitdroging is al door velen onderkend. Dus ook voor me zelf zorgen......
De Q's kunnen zelfstandig verder werken.
Gerecht 2; Kip shoarma van het spit. Volgens het recept van bbq-junkie.
Vrijdag alles gemarineerd en de nacht over laten staan. Na het voorbereiden van de rendang de Weber omgebouwd voor het spit.
De spies heeft toch ruim 1,5 h gegaard op een dome temp. van 180 C. De temp. op gegeven moment wat op laten lopen.
Volgende keer het rooster erin en 1 bakje kolen op het vleesrooster plaatsen.
Geserveerd met een eigen gemaakte knoflook " extra-knoffie" saus. (recepten kloppen nooit)
Gerecht 3. Fried Rice. Op de W57, uit de wok
Alleen wat foto's.
Geserveerd met de rendang en de atjar
Laatst bewerkt: