Beef en Steak

Dubbeldoel Bavette

 
 

Salademan

Kooltjesharker
Berichten
240
Ik had nog een mooi stuk bavette in de vriezer (800 gram) en omdat ik vorig weekend als had overgeslagen leek het me dit weekend weer tijd om het ei aan de slingeren. Zo geschiedde.

Kwam er makkelijk vanaf vandaag want de bavette heeft verder niet zoveel nodig. Een klein beetje zout vooraf en nadat en vlees en de Q op temperatuur waren (kamer en +- 250) even kort grillen. C’est tout. Peper en zout erna; smullen. Ondertussen had m’n vrouw de bijgerecht gemaakt. En als de kinderen (5 en 7) om het laatste reepje vlees vragen gaat er duidelijk iets goed in de opvoeding .

Zonder foto’s is het een mooie verhaal maar is het natuurlijk niks waard. Hier komen ze:

Het vlees (mooie marmering!). Heb er ook niets aangedaan:
c871e0d02c2d3bd5ad7369eff7f199d7.jpg


Het maken van hitte en een snoepje om het wachten door te komen:
6b1919c84b98bde70e7d871f49e6e216.jpg

e666d771e5c07ead6cccd108dc3e00f1.jpg


2 minuutjes zo:
e7d5cf87a7d9fabbb9e89a1952272b34.jpg


En 2 minuutjes zo (1 minuutje langer voor het druk van de kinderen):
8448be9b17466d0bd85527fbf01ccea9.jpg


Abracadabra, even rusten:
f52906e9f28b87118319fb467bc8a78e.jpg


De garing was perfect maar moest nog wel even dwars op de draad gaan snijden:
e4f70111a77774ee0a6babc9db496c49.jpg


Dus een kwartslag draaien en smullen maar:
9ce3f5fec625b4eb026c53014e1c3662.jpg
 
Nice. Mooie reportage en een heerlijk eindresultaat.
Bordje ziet er heerlijk uit. Complimenten.

Je bent ook al in kerstsfeer zie ik ;)
 
Niet verkeerd om zulke stukken vlees in stock te hebben. Ziet er goed uit. Cuisson mooi rood. Zo heb ik ze ook het lieft. Kids genieten een prima opvoeding zo
 
Terug
Bovenaan Onderaan