- Berichten
- 240
Ik had nog een mooi stuk bavette in de vriezer (800 gram) en omdat ik vorig weekend als had overgeslagen leek het me dit weekend weer tijd om het ei aan de slingeren. Zo geschiedde.
Kwam er makkelijk vanaf vandaag want de bavette heeft verder niet zoveel nodig. Een klein beetje zout vooraf en nadat en vlees en de Q op temperatuur waren (kamer en +- 250) even kort grillen. C’est tout. Peper en zout erna; smullen. Ondertussen had m’n vrouw de bijgerecht gemaakt. En als de kinderen (5 en 7) om het laatste reepje vlees vragen gaat er duidelijk iets goed in de opvoeding
.
Zonder foto’s is het een mooie verhaal maar is het natuurlijk niks waard. Hier komen ze:
Het vlees (mooie marmering!). Heb er ook niets aangedaan:
Het maken van hitte en een snoepje om het wachten door te komen:
2 minuutjes zo:
En 2 minuutjes zo (1 minuutje langer voor het druk van de kinderen):
Abracadabra, even rusten:
De garing was perfect maar moest nog wel even dwars op de draad gaan snijden:
Dus een kwartslag draaien en smullen maar:
Kwam er makkelijk vanaf vandaag want de bavette heeft verder niet zoveel nodig. Een klein beetje zout vooraf en nadat en vlees en de Q op temperatuur waren (kamer en +- 250) even kort grillen. C’est tout. Peper en zout erna; smullen. Ondertussen had m’n vrouw de bijgerecht gemaakt. En als de kinderen (5 en 7) om het laatste reepje vlees vragen gaat er duidelijk iets goed in de opvoeding

Zonder foto’s is het een mooie verhaal maar is het natuurlijk niks waard. Hier komen ze:
Het vlees (mooie marmering!). Heb er ook niets aangedaan:

Het maken van hitte en een snoepje om het wachten door te komen:


2 minuutjes zo:

En 2 minuutjes zo (1 minuutje langer voor het druk van de kinderen):

Abracadabra, even rusten:

De garing was perfect maar moest nog wel even dwars op de draad gaan snijden:

Dus een kwartslag draaien en smullen maar:
