BasBQ
Beef en Steak

Dry-aged Tomahawk

Frenzel

Vuurmaker
 
 
Berichten
53
Vandaag een super Tomahawk opgehaald bij de Crole Hoeve in St. Oedenrode. 
Om reverse seared te bereiden.

- 1.2 kg, 24 dagen Dry aged Tomahawk. (Vers van de Hoeve)
- Black Ranch Argentina Houtskool
2 eetlepels gebroken peperkorrels
2 eetlepels Himalaya zout gebroken
1 zoutsteen

Voor het laatst;
6 eetlepels olijfolie
4 Tenen verse knoflook
1 takje verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
2 thee lepels uienpoeder


45 minuten vooraf het vlees uit de koeling gehaald en in de keuken op temp laten komen.
Alvast ingewreven met grof zout en peper.
3c977b86c55c97ba706c211ae88c6a7b.jpg


De Bastard samen met de zoutsteen op temp laten komen voor indirect te verwarmen op ca. 150?C. Thermometer er in vlees erop en wachten maar.... Tussentijds 1x draaien bij ca. 38?C
be049f27e3c47e053e6fbeb4fb9ab768.jpg

Voorbereiding tijdens het wachten; schaal met Alu folie bedekken en insmeren met mengsel van olie met knoflook ed.
Doorstoken naar 44?C kern temp.

Dan het vlees eraf en op de folie leggen en de bovenzijde insmeren met rest van de olie met de knoflook en kruiden.
Inpakken en laten rusten.
Tussentijds de BBQ doorstoken naar 350?C
dee6e156a833ad7c1244236df35adca8.jpg

Lekker temperatuurtje
20074f40069b92740a048753250e062e.jpg


Tijdens het rusten loopt de kerntemperatuur op en als het vlees een temp. heeft bereikt van 50?C dan op de grill ca. 30-40 sec per zijde.
7474631af0832404429b50f7b8c261b0.jpg
2ff8ea154f73a1fd6d8aacf1d4d58b7a.jpg

Mooie strepen trekken en vlees snijden en opdienen
becb922d00623c0df210e27b77a06ed1.jpg

466da573158e943f8329e3a686a4484d.jpg


Eet smakelijk, ons had het zeker gesmaakt



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.622
Ziet er super lekker uit. En mooie plaatje ook van je Fireboard.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.362
Ik kan me voorstellen dat het jullie gesmaakt heeft :) ik had graag aangeschoven, mooi stukkie vlees :D
 
Bovenaan Onderaan