BasBQ
Beef en Steak

Droog weer met kans op pizza

 
 
 

Grimlord

Gemarineerd
Berichten
1.436
Gisteren na een dagje thuiswerken nog even de buienradar bekeken, het ging nog eens een aantal uren droog blijven ....
Ideaal dus om ff snel nog een snel deeg te knutselen, dit twee uurtjes te laten rusten en dan wat pizza's te bakken in mijn Ooni Karu 12.

20240423_180714.jpg


Een restje tomatensaus op basis van San Marzanotomaten van een vorige sessie uit de vriezer gehaald.
Hamblokjes, pepperoni, geraspte mozarella, mozarella heb ik altijd wel standaard in huis, is het niet voor een spontaan pizzafeestje, dan worden ze wel in een andere bereidingen verwerkt. Potjes paddenstoelentapenade met truffel van de AH en Nduja zitten hier ook standaard in de voorraadkast.

20240423_181648.jpg
20240423_182149.jpg
20240423_182255.jpg
20240423_182401.jpg
20240423_184256.jpg

20240423_184401.jpg
20240423_184532.jpg
20240423_185432.jpg
20240423_185644.jpg
20240423_185912.jpg
20240423_190905.jpg
20240423_191125.jpg
 
Die zien er zeer fraai uit!
 
Dat ziet er smakelijk uit. Hier ook een fan van nduja op pizza šŸ˜
 
Wow, prachtige exemplaren!
 
Die zien er restaurantwaardig uit. Zou je het recept voor de deeg willen delen?
Omdat het ging om een ingeving van het moment, heb ik gekozen voor een deeg met snelle rijstijd (2 uur of langer) uit de Pizzabijbel

Bloem: 100%
lauwwarm water: 54%
zout: 2%
gedroogde instant gist: 2%

De ingrediƫnten heb ik in mijn Kitchenaid gedaan: water, zout, bloem, gist en dan een 8-tal minuten laten mengen/kneden
Nadien heb ik het deeg ff opgebold en in zijn geheel afgedekt een 10-tal minuten laten rusten.
Dan heb ik het deeg in aparte deegballen verdeeld, opgebold en 2-tal uren laten rijzen op kamertemperatuur.
 
Ziet er heerlijk uit! Goed idee om altijd ingrediƫnten op voorraad te hebben.
 
Lekker Lord!

Dat zijn smakelijke plaatjes die uit de Ooni komen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan