Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Dank voor het mooie commentaar allemaal. De afgelopen dagen hebben we ook nog mogen genieten van een heerlijke kreeftbouillon. Niet van het ei, maar voor hen die nog nooit kreeft hebben bereid heb ik het volgende gedaan:
In een soeppan:
2 Sjalotjes glazig bakken
2 Tenen knoflook meebakken
De restanten van de kreeft (schalen etc.) in grove stukken meebakken gedurende een minuut of 5. Wel blijven roeren.
Afblussen met een flinke scheut cognac.
De baksels van de bodem losschrapen.
Ca. 200ml witte wijn toevoegen
Ca. 2 liter water toevoegen
4 blaadjes Laurier toevoegen
een klein handje peperkorrels toevoegen
een klein handje zeezout toevoegen
Vervolgens heb ik het een uurtje of 6 tegen de kook aan gehouden op een warmhoudplaatje. Daarna afgieten door een fijne zeef zodat alleen de bouillon overblijft.
De bouillon heb ik een dag in de koelkast bewaard om de smaak te laten intensiveren. De dag erna heb ik de bouillon zo'n 25% gereduceerd voor een sterkere smaak (koken met de deksel open).
Eventueel nog PeZo.
En Voila, een mooie bouillon!
Eventueel nog stukjes kreeft aan toevoegen, fijne groentes of mie voor een soepje, maar daarmee kun je zo veel vari?ren als je wilt.
Ik heb me laten vertellen dat je Visgraten/koppen en overgeleven schalen van schaaldieren niet langer dan 20-30 min mag koken voor een bouillon omdat hij anders bitter wordt.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.