[quote author=Nosmo]
Ben benieuwd naar jou gegrilde kippetjes.
[/quote]
Alsjeblieft dan,dit is het eerste kippetje. Goed gerubt met van alles en nog wat;hoe het gaat smaken? 't Ruikt in elk geval veelbelovend.
Lekker vuurtje ernaast en,ik denk,een uurtje er op bij zo'n 170 graden.
Het motortje loopt gezellig te snorren;alles draait zoals je het zou wensen,netjes en gelijkmatig. Bovendien begint het al zo lekker te ruiken met die rook er uit;je zou 'm nou al op willen vreten! Nog een half uurtje wachten toch maar.
Ai,ai,nu is er toch iets verkeerd gegaan. Ondanks dat het er op de foto mooi uit ziet heeft-ie er toch een kwartier ongeveer te lang in gezeten.
Niet heel erg maar de buitenkant is wat donkerder dan verwacht en hier en daar ietsjes verbrand,niet zwart...donkerbruin!
Achter de oorzaak ben ik gekomen: 1. ik had de luchtschuif vergeten iets dicht te doen: 2. Ik maakte de grote fout even op dit forum te neuzen en vergat de tijd daardoor.
De smaak was uit de kunst; die rub gaan we dus maar aanhouden.
De borst was iets aan de droge kant maar wat wil je als ze je te lang in de hel laten ronddraaien.
De volgende keer stipt 1 uur op 175-180 gr.houden moet goed zijn.
Oh ja,deze mooie kip van 1300 gram kwam uit de vriezer van Lidl.