BasBQ
Beef en Steak

Dorade in zoutkorst

H

Havazo

Gast
Vandaag een dorade volgestopt met stukken venkel en met zout ingepakt. Daarna wat eiwit erover, al vraag ik me af of het bij dit gerecht echt een meerwaarde is, maar heb geen vergelijk.

d507c43757e83a584e19208339de768a_zps4be48e0d.jpg


099822b8c3d77b672c365d9f586276fb_zpscfb425b8.jpg


65e3019e4ceb8fccb012b9e8675ad9b0_zps6ee3b6e6.jpg


ada3b08e5944150eda232754d6867250_zpsbf3fb195.jpg


b9c0ac518261df29272aa169883735f4_zps33a00b5b.jpg


Zeker aan te bevelen.
 
Heb al eens op een treffen groenten in zoutkorst gehad. Dan hebben zelfs groenten een fantastische smaak.
 
Havazo zei:
Daarna wat eiwit erover, al vraag ik me af of het bij dit gerecht echt een meerwaarde is, maar heb geen vergelijk.

Ik neem aan dat je het eiwit met het zout vermengd hebt voordat je het over de dorade uit smeerde?

Het eiwit zorgt er namelijk voor dat het zout ??n massieve klont vormt.
 
Wat mosseltje zegt, eiwit erop heeft weinig zin.
 
Ze zien er goed uit. En het eiwit is er om de zoutkorst te binden.
 
Welke temperatuur en hoelang erop??
 
190 graden, na 20 minuten kerntemperatuur meten. Moet 60 graden zijn.
 
Kijk!! Dat lijkt me heerlijk. Bedankt voor het delen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan