- Berichten
- 6.775
Domi's no4 Sweet BBQsauce
1 1/4 C ketchup
1 C rietsuiker
1/4 C melasse
1/4 C annanassjam
1/4 C water
1 TBS worstershire
2 1/2 TS mosterdzaad gemalen
1/4 TS cayennepeper
1 TS pimenton dulce ( om wat rooksmaak te hebben)
1 TS pimenton picante ( om wat rooksmaak te hebben)
1/2 TS knoflookgranulaat
1 TS versgemalen zwarte peper
1 1/2 TS Kosher zout ( of grof zeezout)
De hele handel in een pan, en zachtjes aan de kook brengen voor 15 minuten, deksel half erop, dat het een beetje indikt, maar niet teveel. De jam word namelijk na afkoelen weer dikker, en dan is het snel te dik.
Na 15 minuten de staafmixer erdoor, om het een gladde massa te maken. Voeg bij de nog warme sauce
1 TBS Agavesiroop
1/8 C glucosestroop toe.
Daar gaat de sauce lekker van glimmen. Glucosestroop is erg dik, dus daarom door de nog warme sauce.
Dan de hele handel door een zeef om de grove deeltjes eruit te zeven, die er nog zijn na de staafmixer. Je zeeft dan ook de eventuele grove deeltjes van de peper eruit, dus je sauce ziet er storebought uit
Na afkoelen nog
1/8 C appelazijn erdoor, voor een frisse opkikker.
1 1/4 C ketchup
1 C rietsuiker
1/4 C melasse
1/4 C annanassjam
1/4 C water
1 TBS worstershire
2 1/2 TS mosterdzaad gemalen
1/4 TS cayennepeper
1 TS pimenton dulce ( om wat rooksmaak te hebben)
1 TS pimenton picante ( om wat rooksmaak te hebben)
1/2 TS knoflookgranulaat
1 TS versgemalen zwarte peper
1 1/2 TS Kosher zout ( of grof zeezout)
De hele handel in een pan, en zachtjes aan de kook brengen voor 15 minuten, deksel half erop, dat het een beetje indikt, maar niet teveel. De jam word namelijk na afkoelen weer dikker, en dan is het snel te dik.
Na 15 minuten de staafmixer erdoor, om het een gladde massa te maken. Voeg bij de nog warme sauce
1 TBS Agavesiroop
1/8 C glucosestroop toe.
Daar gaat de sauce lekker van glimmen. Glucosestroop is erg dik, dus daarom door de nog warme sauce.
Dan de hele handel door een zeef om de grove deeltjes eruit te zeven, die er nog zijn na de staafmixer. Je zeeft dan ook de eventuele grove deeltjes van de peper eruit, dus je sauce ziet er storebought uit
Na afkoelen nog
1/8 C appelazijn erdoor, voor een frisse opkikker.