Goedenavond,
In mijn zoektocht naar een leuke BBQ voor de camping en voor gebruik op ons balkon een paar weken geleden tegen wat filmpjes en bouwbeschrijvingen aan gelopen waar van een Smokey Joe een kleine variant op de WSM gemaakt wordt.
Wat hebben we daar voor nodig?
- Uiteraard een Weber Smokey Joe (ik heb een Premium gebruikt)
- Een grote kookpan van 35cm diameter.
- 6x M6 boutjes, 6x M6 dopmoeren en 12x M6 sluitringen (ik heb RVS gebruikt)
- 4x M8 bouten, 4 M8 sluitringen en 4 M8 moeren (wederom RVS)
- Een terracotta schotel van 30cm
- Een tweede Weber 37cm BBQ rooster
- Temperatuurmeter (optioneel)
Begonnen met een standaard Weber Smokey Joe Premium. Een Smokey Joe Original kan ook, deze heeft de luchtschuif aan de onderkant wat er voor kan zorgen dat deze verstopt raakt door as van je briketten.
Vervolgens een grote 35 centimeter kookpan besteld via een horeca webshop. Deze pan is van Aluminium en is van het merk Pajudas. Deze pan past perfect op de kolenschaal van de Smokey Joe. De deksel past erop maar sluit niet perfect aan. Ik wacht even af hoe dit werkt, anders zoek ik daar nog een oplossing voor.
Toen de pan bleek te passen begonnen met het aanpassen van de pan. Begonnen met het maken van gaten in de bodem. Dit is gedaan met een normale 7 gaten zaag. De zaag tijdens het zagen goed gesmeerd gehouden (WD40) en hij vloog door het aluminium heen. Op deze foto zie je ook al de 4 M8 bouten waar straks de terracotta pan op rust.
De pan vervolgens voorzien van drie bouten op 10cm van de bovenkant en drie bouten op 10cm van de onderkant. Tussen de roosters is er dan 15cm ruimte. In het midden van de pan is een groter gat gemaakt voor de temperatuurmeter.
Vervolgens de terracotta pan erin
Gevolgd door het eerste rooster
En uiteraard ook het tweede rooster
Helemaal opgebouwd ziet dat er dan als volgt uit.
Zaterdag gaan we dit monster voor de eerste keer aansteken en wat BBQ ribs bereiden volgens de 3-2-1 methode. Ik ben erg benieuwd. Afhankelijk van de verkleuring van het aluminium zal de pan nog gespoten gaan worden. Verder wil ik nog een handvat maken voor de uitgang in het deksel van de Smokey Joe.
Wordt vervolgd!
In mijn zoektocht naar een leuke BBQ voor de camping en voor gebruik op ons balkon een paar weken geleden tegen wat filmpjes en bouwbeschrijvingen aan gelopen waar van een Smokey Joe een kleine variant op de WSM gemaakt wordt.
Wat hebben we daar voor nodig?
- Uiteraard een Weber Smokey Joe (ik heb een Premium gebruikt)
- Een grote kookpan van 35cm diameter.
- 6x M6 boutjes, 6x M6 dopmoeren en 12x M6 sluitringen (ik heb RVS gebruikt)
- 4x M8 bouten, 4 M8 sluitringen en 4 M8 moeren (wederom RVS)
- Een terracotta schotel van 30cm
- Een tweede Weber 37cm BBQ rooster
- Temperatuurmeter (optioneel)
Begonnen met een standaard Weber Smokey Joe Premium. Een Smokey Joe Original kan ook, deze heeft de luchtschuif aan de onderkant wat er voor kan zorgen dat deze verstopt raakt door as van je briketten.

Vervolgens een grote 35 centimeter kookpan besteld via een horeca webshop. Deze pan is van Aluminium en is van het merk Pajudas. Deze pan past perfect op de kolenschaal van de Smokey Joe. De deksel past erop maar sluit niet perfect aan. Ik wacht even af hoe dit werkt, anders zoek ik daar nog een oplossing voor.

Toen de pan bleek te passen begonnen met het aanpassen van de pan. Begonnen met het maken van gaten in de bodem. Dit is gedaan met een normale 7 gaten zaag. De zaag tijdens het zagen goed gesmeerd gehouden (WD40) en hij vloog door het aluminium heen. Op deze foto zie je ook al de 4 M8 bouten waar straks de terracotta pan op rust.

De pan vervolgens voorzien van drie bouten op 10cm van de bovenkant en drie bouten op 10cm van de onderkant. Tussen de roosters is er dan 15cm ruimte. In het midden van de pan is een groter gat gemaakt voor de temperatuurmeter.


Vervolgens de terracotta pan erin

Gevolgd door het eerste rooster

En uiteraard ook het tweede rooster

Helemaal opgebouwd ziet dat er dan als volgt uit.

Zaterdag gaan we dit monster voor de eerste keer aansteken en wat BBQ ribs bereiden volgens de 3-2-1 methode. Ik ben erg benieuwd. Afhankelijk van de verkleuring van het aluminium zal de pan nog gespoten gaan worden. Verder wil ik nog een handvat maken voor de uitgang in het deksel van de Smokey Joe.
Wordt vervolgd!