Beef en Steak

Dikke T-bones!

Noah

Tondelzoeker
Berichten
7
Tijdens een familieweekend in Friesland kregen we een rondleiding op een melkveehouderij. Hier wordt sporadisch ook weleens een melkkoe geslacht voor het vlees. En zo’n vriezer met mooi vlees kon ik natuurlijk niet zomaar voorbij lopen! 😜
De buit: twee dikke T-bones van rond de 600gram.

Ik wilde perse mijn nieuwe vacumeer-apparaat proberen dus besloten om de T-bones 24 uur te marineren in de volgende marinade (voor twee T-bones):

- 6 eetlepels olijfolie
- 2 el citroensap
- 3 teentjes knoflook
- 1.5 el verse tijm
- 1,5 el verse rozemarijn
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el rode wijnazijn
- snuf zout

Op de Napoleon 525 Rogue indirect middels reverse sear gegaard tot 47 graden en vervolgens op de sizzle zone afgegrild. Met 52 graden eraf gehaald en nog eventjes laten rusten. Achteraf kruiden met peper en zout.

Resultaat was super! Ik was bang dat de marinade wat overheersend zou zijn bij zo’n mooi stuk vlees maar dat deed het absoluut niet! Ik ga deze marinade de volgende keer gebruiken voor lamsvlees, ik denk dat ‘ie daar ook goed bij past.

a8530484-c093-4a02-a4bb-f02426df498c.jpeg
IMG_8272.jpeg
65055C38-16AD-4BB9-8F66-98033616BD12.jpeg


IMG_8277.jpeg
IMG_8279.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan