BasBQ
Beef en Steak

Diamandhaas met bloemkool en aardappel gratin

 
 

Bartus Bonfire

Stoker
Berichten
336
Maandag had ik tijd om twee mooie stukken diamandhaas te gereiden, s'Morgens alles in de rub gezet en weggezet in de koelkast.
IMG-20240716-WA0018.jpg

Ik kwam in de supermarkt deze rub tegen van Jonnie Boer, het fijne is dat daar geen zout in zit.
IMG-20240716-WA0016.jpg

Ik heb ervoor gekozen deze keer de haasjes in mijn UBS te hangen en met een stuk Hickory te roken op +- 130° tot een kern temp van 47°.
IMG-20240716-WA0020.jpg

Op mijn gasgestookte Outdoorchef een bloemkooltje ingesmeerd met glace van jus d'orange, soysauce, vissauce, ketjap, uienpoeder, knoflookpoeder.
De aardappel had een dag ervoor in dunne plakjes gesneden op de mandoline en met geklaarde boter in laagjes opgebouwd. (recept van Ralph de bbq man :))
Dit allemaal in de oven gaar laten worden en daarna met een gewicht wegzetten in de koelkast.
IMG-20240716-WA0017.jpg

Nadat de haasjes de 47° hebben bereikt ze nog eens afgegrild op mijn WGA samen met een maiskolf die ik nog ergens had liggen.
IMG-20240716-WA0015.jpg

Eindresultaat was een heerlijk stukje vlees.
IMG-20240716-WA0012.jpg

Alles bij elkaar een mooi gedekte tafel. Eindelijk weer eens lekker in de tuin gegeten. :D
IMG-20240716-WA0013.jpg
 
Mooi gemaakt Bart, volgens mij is er iemand die geen bloemkool lust ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan