- Berichten
- 331
Vandaag is het mooi weer, tijd om in het zwembad te plonsen. En hoe kan dat nog beter? Juist! Iets lekker op de kamado. Ik had weinig voorbereidingstijd, dus iets makkelijks lag voor de hand: Kip op blik. Nu ben ik niet zo'n bierdrinker, maar Desperados gaat er wel in.
Kip bij de slager gehaald, in de Smokey Goodness Cheeky Chicken rub gezet en op het blik. Blik blijkt alleen beetje hoog te zijn. Maar met de schaal direct op de platesetter, zonder rooster, past het prima. Met 72 graden van het vuur af en even laten rusten. Daarna het karkas helemaal kaalgeplukt, vanavond de kip in pitabroodjes met knoflooksaus.
Kip bij de slager gehaald, in de Smokey Goodness Cheeky Chicken rub gezet en op het blik. Blik blijkt alleen beetje hoog te zijn. Maar met de schaal direct op de platesetter, zonder rooster, past het prima. Met 72 graden van het vuur af en even laten rusten. Daarna het karkas helemaal kaalgeplukt, vanavond de kip in pitabroodjes met knoflooksaus.
Laatst bewerkt: