Hallo allemaal,
Hierbij is het mijn beurt om me voor te stellen.
Ik ben frank, 36 jaar en woonachtig op een boerderij in Brabant.
Al meer dan 20 jaar bezig met BBQ in verschillende stadia.
Eerst gewoon met een goedkope open briketten/houtskool grill BBQ uit de bouwmarkt.
Die trouwens nog steeds af en toe gebruikt word voor een simpele grill sessie, wat werkt dat werkt.
Na een paar jaar een kleine weber 47 cm gekocht met deksel om de smaakbeleving van het vlees te vergroten.
Heb hier altijd veel plezier mee gehad.
Toen via collega bekend gemaakt met low en slow BBQ en de grotere stukken vlees.
Omdat dit wat lastig was op de kleine weber toch maar de weber performer premium GBS gekocht.
Handig met een tafeltje eraan wat het werken bij een BBQ toch een stuk makkelijker maakt.
Met behulp van de snake methode hier heel veel ribs en wings op gebakken en wat gestunteld met wat andere delen van het varken en rund.
Een paar jaar later kwam ik via bbquality.nl in aanraking met de BBQ winkel BASBQ hier in de buurt.
Lekker makkelijk als je bij het naar huis rijden van werk hier elke dag langs rijd.
Heb hier verschillende bezoekjes aan gebracht en zo ook de keramische BBQ van dichtbij kunnen bewonderen.
Het duurde dan ook niet lang of ik had mezelf een Monolith classic cadeau gedaan.
Hier heb ik ook al heel veel plezier aan beleefd en heel veel verschillende stukken vlees op bereid.
Ik heb dus zeker geen spijt gehad van de aanschaf.
Nu heb ik altijd op houtskool gebakken, altijd zeer tevreden.
Maar met meerdere grote stukken vlees is de BBQ soms toch aan de kleine kant.
Ik ben dan ook sinds deze week de trotse eigenaar van een traeger pellet grill.
Een heel andere beleving en heel veel meer ruimte om nog meer vlees te bereiden.
Ik heb er heel lang over getwijfeld omdat het een klein beetje voelt als verraad omdat je toch weg stapt van het echte BBQ gevoel met houtskool.
Ik hoop dat het toch wat gaat worden.
We gaan het zien.
Nu heb ik het geluk dat ik op een boerderij woon en al mijn BBQs in de schuur kan zetten.
Ik heb dus alle BBQ van hierboven nog staan
Afhankelijk wat voor sessie ik ga doen rol ik een BBQ naar buiten en word het vlees bereid.
Ook als het regent gaat de grote deur open en word de BBQ op scheiding van de deur gezet zodat de rook naar buiten gaat en de BBQ en het vlees niet nat word.
Hier maakt het niet uit wat voor weer het is. BBQen kan altijd.
In al die jaren veel kennis opgedaan via internet. Google, YouTube en podcast zijn een goede bron van informatie.
Ik raad daarom iedereen aan om hier veel gebruik van te maken om een beter inzicht te krijgen in het BBQ leven.
Via die weg ben ik ook hier terecht gekomen en vanwege het nieuwe speelgoed toch maar aangemeld om me aan te sluiten bij deze genootschap.
Ik ben van plan om nog heel veel wings en ribs te bakken, die zijn toch de favoriet van het gezin.
Echter hoop ik veel inspiratie te krijgen uit dit forum om nog meer zaligheden van de BBQ af te halen.
Ik denk dat ik hiervoor op de juiste plek ben.
Hierbij is het mijn beurt om me voor te stellen.
Ik ben frank, 36 jaar en woonachtig op een boerderij in Brabant.
Al meer dan 20 jaar bezig met BBQ in verschillende stadia.
Eerst gewoon met een goedkope open briketten/houtskool grill BBQ uit de bouwmarkt.
Die trouwens nog steeds af en toe gebruikt word voor een simpele grill sessie, wat werkt dat werkt.
Na een paar jaar een kleine weber 47 cm gekocht met deksel om de smaakbeleving van het vlees te vergroten.
Heb hier altijd veel plezier mee gehad.
Toen via collega bekend gemaakt met low en slow BBQ en de grotere stukken vlees.
Omdat dit wat lastig was op de kleine weber toch maar de weber performer premium GBS gekocht.
Handig met een tafeltje eraan wat het werken bij een BBQ toch een stuk makkelijker maakt.
Met behulp van de snake methode hier heel veel ribs en wings op gebakken en wat gestunteld met wat andere delen van het varken en rund.
Een paar jaar later kwam ik via bbquality.nl in aanraking met de BBQ winkel BASBQ hier in de buurt.
Lekker makkelijk als je bij het naar huis rijden van werk hier elke dag langs rijd.
Heb hier verschillende bezoekjes aan gebracht en zo ook de keramische BBQ van dichtbij kunnen bewonderen.
Het duurde dan ook niet lang of ik had mezelf een Monolith classic cadeau gedaan.
Hier heb ik ook al heel veel plezier aan beleefd en heel veel verschillende stukken vlees op bereid.
Ik heb dus zeker geen spijt gehad van de aanschaf.
Nu heb ik altijd op houtskool gebakken, altijd zeer tevreden.
Maar met meerdere grote stukken vlees is de BBQ soms toch aan de kleine kant.
Ik ben dan ook sinds deze week de trotse eigenaar van een traeger pellet grill.
Een heel andere beleving en heel veel meer ruimte om nog meer vlees te bereiden.
Ik heb er heel lang over getwijfeld omdat het een klein beetje voelt als verraad omdat je toch weg stapt van het echte BBQ gevoel met houtskool.
Ik hoop dat het toch wat gaat worden.
We gaan het zien.
Nu heb ik het geluk dat ik op een boerderij woon en al mijn BBQs in de schuur kan zetten.
Ik heb dus alle BBQ van hierboven nog staan

Afhankelijk wat voor sessie ik ga doen rol ik een BBQ naar buiten en word het vlees bereid.
Ook als het regent gaat de grote deur open en word de BBQ op scheiding van de deur gezet zodat de rook naar buiten gaat en de BBQ en het vlees niet nat word.
Hier maakt het niet uit wat voor weer het is. BBQen kan altijd.
In al die jaren veel kennis opgedaan via internet. Google, YouTube en podcast zijn een goede bron van informatie.
Ik raad daarom iedereen aan om hier veel gebruik van te maken om een beter inzicht te krijgen in het BBQ leven.
Via die weg ben ik ook hier terecht gekomen en vanwege het nieuwe speelgoed toch maar aangemeld om me aan te sluiten bij deze genootschap.
Ik ben van plan om nog heel veel wings en ribs te bakken, die zijn toch de favoriet van het gezin.
Echter hoop ik veel inspiratie te krijgen uit dit forum om nog meer zaligheden van de BBQ af te halen.
Ik denk dat ik hiervoor op de juiste plek ben.