Hoi!
Onlangs is er een Roemeense slager bij ons geopend. Dat betekent veel rook, veel vlees en veel naambordjes in een taal die ik niet begrijp. Het is fantastisch om binnen te stappen en met handen en voeten proberen een stuk vlees te bestellen. Zo lag daar deze beauty!
Toen ik vroeg wat het was, wees de slager naar zijn wang en knorde erbij. Mijn conclusie: varkenswang. Ik herkende het niet, omdat ik gewend ben aan kleine hompjes, mager vlees wat je langzaam moet garen. Helaas is mijn Roemeens niet toereikend genoeg om een volgende vraag te stellen, dus ben ik het onbekende avontuur maar aan gegaan.
Thuis ben ik mijn slagersboeken, internethelden en recepturen afgegaan op zoek naar een vergelijkend stuk vlees. Aan het zwoerd zit een dikke laag vet met een kleine stukje vlees. Het is gemarineerd en daardoor ook iets lastiger te herkennen (voor mij in ieder geval), maar ik krijg eerder het gevoel dat ik een gemarineerd stuk kinnenbak in mijn handen heb dan een mager varkenswangetje.
Aangezien ik echt geen idee heb wat ik in handen heb, ben ik benieuwd of jullie een idee hebben wat dit is en welke bereidingswijze het beste is. Ik denk dat ik richting gerookt spek moet gaan, wat jullie?
Onlangs is er een Roemeense slager bij ons geopend. Dat betekent veel rook, veel vlees en veel naambordjes in een taal die ik niet begrijp. Het is fantastisch om binnen te stappen en met handen en voeten proberen een stuk vlees te bestellen. Zo lag daar deze beauty!

Toen ik vroeg wat het was, wees de slager naar zijn wang en knorde erbij. Mijn conclusie: varkenswang. Ik herkende het niet, omdat ik gewend ben aan kleine hompjes, mager vlees wat je langzaam moet garen. Helaas is mijn Roemeens niet toereikend genoeg om een volgende vraag te stellen, dus ben ik het onbekende avontuur maar aan gegaan.
Thuis ben ik mijn slagersboeken, internethelden en recepturen afgegaan op zoek naar een vergelijkend stuk vlees. Aan het zwoerd zit een dikke laag vet met een kleine stukje vlees. Het is gemarineerd en daardoor ook iets lastiger te herkennen (voor mij in ieder geval), maar ik krijg eerder het gevoel dat ik een gemarineerd stuk kinnenbak in mijn handen heb dan een mager varkenswangetje.

Aangezien ik echt geen idee heb wat ik in handen heb, ben ik benieuwd of jullie een idee hebben wat dit is en welke bereidingswijze het beste is. Ik denk dat ik richting gerookt spek moet gaan, wat jullie?