- Berichten
- 209
Een paar dagen geleden via marktplaats een pizzaring op de kop getikt voor mijn OTP 57.
Gisteren de strijd gevoerd om alles goed te krijgen. En dat lukte. Ik heb veel geleerd zullen we maar zeggen.

Alles stond klaar om te starten.
Ik had gelezen dat ik het beste mijn deeg een dag van tevoren klaar kon maken.... Ik had gekozen voor een redelijk eenvoudige opzet. Eenvoudig deeg, eenvoudige rode saus en eenvoudige pizza's wat kan er dan misgaan zou je zeggen.

Na een half uurtje begon het deeg goed te rijzen. Leek mooi te gaan, maar de volgende ochtend had ik een bakplaat vol deeg. Ingezakt en onaantrekkelijk. Maar ik was vol goede moed...
Gestart met de voorbereiding. De rode saus. Ook hier alles eenvoudig: ui, knof, tomaat, oregano. Veertig minuten op laag vuur, staafmixer en binden met wat tomatenpuree. Lekker puur van smaak!

Dan de temperatuur. Gestart met briketten, daar een blok hout op, pizzasteen er in en wachten op de juiste temperatuur. Ik was veel te voorzichtig en kreeg het maar kort boven de 300 graden. Daarna met veel kleiner hout gaan werken en toen lukte het wel. Temp bleef hoog, af en toe bijvullen natuurlijk.
Dan het maken van de pizza's. In de meeste recepten lees je dat je de deegballen uitdrukt tot mooie ronde bodems. Liefst met een opstaande rand. Mijn deeg was al niet optimaal en mijn eerste was verre van rond. Bodem had een gat, pizzasteen helemaal vies. Het ging me bij de eerste met name om het bakken van de bodem. Dus wat kaas er op en wat basilicum voor de kleur (?)
Maar ja, alle begin is moeilijk...

Toen ik eenmaal de deegroller gepakt had, de temp goed was en de eerste eetbare pizza's uit de oven kwamen, smaakte het beter en werd het leuker.

Nog steeds niet rond, maar wel gelachen en goed gegeten! Ik schat zo in dat ik binnenkort weer een houtvuur heb branden en dat het dat al een stuk beter zal gaan (hoop ik).
Gisteren de strijd gevoerd om alles goed te krijgen. En dat lukte. Ik heb veel geleerd zullen we maar zeggen.

Alles stond klaar om te starten.
Ik had gelezen dat ik het beste mijn deeg een dag van tevoren klaar kon maken.... Ik had gekozen voor een redelijk eenvoudige opzet. Eenvoudig deeg, eenvoudige rode saus en eenvoudige pizza's wat kan er dan misgaan zou je zeggen.

Na een half uurtje begon het deeg goed te rijzen. Leek mooi te gaan, maar de volgende ochtend had ik een bakplaat vol deeg. Ingezakt en onaantrekkelijk. Maar ik was vol goede moed...
Gestart met de voorbereiding. De rode saus. Ook hier alles eenvoudig: ui, knof, tomaat, oregano. Veertig minuten op laag vuur, staafmixer en binden met wat tomatenpuree. Lekker puur van smaak!

Dan de temperatuur. Gestart met briketten, daar een blok hout op, pizzasteen er in en wachten op de juiste temperatuur. Ik was veel te voorzichtig en kreeg het maar kort boven de 300 graden. Daarna met veel kleiner hout gaan werken en toen lukte het wel. Temp bleef hoog, af en toe bijvullen natuurlijk.
Dan het maken van de pizza's. In de meeste recepten lees je dat je de deegballen uitdrukt tot mooie ronde bodems. Liefst met een opstaande rand. Mijn deeg was al niet optimaal en mijn eerste was verre van rond. Bodem had een gat, pizzasteen helemaal vies. Het ging me bij de eerste met name om het bakken van de bodem. Dus wat kaas er op en wat basilicum voor de kleur (?)
Maar ja, alle begin is moeilijk...

Toen ik eenmaal de deegroller gepakt had, de temp goed was en de eerste eetbare pizza's uit de oven kwamen, smaakte het beter en werd het leuker.

Nog steeds niet rond, maar wel gelachen en goed gegeten! Ik schat zo in dat ik binnenkort weer een houtvuur heb branden en dat het dat al een stuk beter zal gaan (hoop ik).