- Berichten
- 5.621
RVS roosters ze zijn degelijk, sterk en blijven lang mooi.
RVS staat voor Roestvaststaal, dat wil niet zeggen dat het niet kan roesten.
Onder bepaalde omstandigheden kan RVS wel degelijk gaan roesten, en ja de goedkopere soorten hebben daar sneller last van, maar de duurdere kunnen daar wel degelijk ook last van hebben.
Type 304 of 304L wordt veel gebruikt voor roosters en ook bestek, messen, type 316 en 316L is een duurdere soort en wordt ook maar minder gebruikt voor deze doeleinden.
De nog duurdere soorten worden zover ik weet niet gebruikt voor onze Hobby.
Wat beide types RVS gemeen hebben is dat als ze verkeerd behandeld worden wel degelijk gaan roesten.
Er zijn 2 belangrijke boosdoeners die er voor zorgen dat RVS gaat roesten.
1 - Koolstofstaal
2 - Chlorides (zoals zout NaCl, Natrium Chloride)
Als je je mooie RVS rooster gaat schoonborstelen met een koolstofstalen borstel (bijvoorbeeld een gewone staalborstel) vervuil (verontreinig) je het RVS met roest van het koolstofstaal en gaat het RVS zelf ook roesten.
Gebruik uitsluitend RVS op RVS, koop een RVS staalborstel of een RVS BBQ borstel, of RVS schuursponsjes, die mogen ook.
Zout (NaCl) kan er voor zorgen dat op lange termijn corrosie ontstaat in het RVS, de oxidehuid beschadigt en kan uiteindelijk gaan roesten.
Corrosie is de overkoepelende benaming van het aantasten van materiaal
door reactie met hun omgeving, corrosie kan zich voordoen als roest maar ook anders, het is een andere benaming voor aantasten van materiaal doordat de omgeving op ze inwerkt
Roest is Corrosie maar Corrosie hoeft geen roest te zijn
Ijzer gaat roesten en koper slaat groen uit
RVS staat voor Roestvaststaal, dat wil niet zeggen dat het niet kan roesten.
Onder bepaalde omstandigheden kan RVS wel degelijk gaan roesten, en ja de goedkopere soorten hebben daar sneller last van, maar de duurdere kunnen daar wel degelijk ook last van hebben.
Type 304 of 304L wordt veel gebruikt voor roosters en ook bestek, messen, type 316 en 316L is een duurdere soort en wordt ook maar minder gebruikt voor deze doeleinden.
De nog duurdere soorten worden zover ik weet niet gebruikt voor onze Hobby.
Wat beide types RVS gemeen hebben is dat als ze verkeerd behandeld worden wel degelijk gaan roesten.
Er zijn 2 belangrijke boosdoeners die er voor zorgen dat RVS gaat roesten.
1 - Koolstofstaal
2 - Chlorides (zoals zout NaCl, Natrium Chloride)
Als je je mooie RVS rooster gaat schoonborstelen met een koolstofstalen borstel (bijvoorbeeld een gewone staalborstel) vervuil (verontreinig) je het RVS met roest van het koolstofstaal en gaat het RVS zelf ook roesten.
Gebruik uitsluitend RVS op RVS, koop een RVS staalborstel of een RVS BBQ borstel, of RVS schuursponsjes, die mogen ook.
Zout (NaCl) kan er voor zorgen dat op lange termijn corrosie ontstaat in het RVS, de oxidehuid beschadigt en kan uiteindelijk gaan roesten.
Corrosie is de overkoepelende benaming van het aantasten van materiaal
door reactie met hun omgeving, corrosie kan zich voordoen als roest maar ook anders, het is een andere benaming voor aantasten van materiaal doordat de omgeving op ze inwerkt
Roest is Corrosie maar Corrosie hoeft geen roest te zijn
Ijzer gaat roesten en koper slaat groen uit
Laatst bewerkt: