- Berichten
- 5.461
Wow thanks voor je uitgebreide antwoord!! Nu heb ik wss echt een domme vraag.. maar wat is dan precies een smoker? M’n pa heeft bijvoorbeeld echt een smoker en een weber.. maar nu las ik dat je met een weber ook kan smoken? God verwarrend allemaal !!!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Domme vragen bestaan niet!
Is voor een nieuweling een hele goede vraag.
Grof gezegd is een smoker bedoeld voor 1 doel, roken/garen op niet te hoge temperatuur, ze zijn primair niet bedoeld om op te grillen, of op hoge temperaturen te garen, bij 150 graden C. houdt het zo'n beetje wel op.
Dat er mensen zijn die hun smoker naar de 200 graden kunnen stoken, kan best, maar dat is niet hun primaire werktemperatuur, ze zijn er niet voor gemaakt.
voorbeelden:
Weber Smoky Mountain (WSM)
Offset Smoker, is primair bedoeld om op lage temperaturen te garen, op sommige ervan kun je op de firebox ervan grillen
UDS (Ugly Drum Smoker)
en zo zijn er nog een aantal.
Een weber ketel kan in principe beide, lage temperatuur en hoge temperatuur maar wordt door het laatste geen smoker genoemd.