Vorige week bij de slager een stuk picanha/staartstuk besteld en afgelopen vrijdag opgehaald. Het bleek zo'n 1.2 kg te zijn en het rundvlees was in de aanbieding dus voor het schappelijke bedrag van zo'n 15 euro waren we klaar. Zaterdag het vlees ingesmeerd met knoflook olijfolie en zeezout en dit in de koelkast weggezet.
De zondag in de regen de bbq opgestookt, het vlees er op gelegd en gewacht tot de temperatuur zo'n 50 graden was.
En daarna met de vetzijde boven de kolen wat vlammen en een mooie goed geurende rookkolom opwekte. Hierna de andere kant even en inpakken en snel naar binnen.....
Het resultaat op de bbq
En gesneden op de plank. Het geheel opgediend met in roomboter gepofte aardappels en een sla. Voor mijzelf was de smaak goed en mocht hij wat roder, voor mijn vrouw was hij iets te zout en te rood.... smaken verschillen. Na het eten nog een flink stuk over en de dochter er op uit gestuurd om het overige vlees naar kennissen te brengen die dit ook wel kunnen waarderen.
De zondag in de regen de bbq opgestookt, het vlees er op gelegd en gewacht tot de temperatuur zo'n 50 graden was.
En daarna met de vetzijde boven de kolen wat vlammen en een mooie goed geurende rookkolom opwekte. Hierna de andere kant even en inpakken en snel naar binnen.....
Het resultaat op de bbq
En gesneden op de plank. Het geheel opgediend met in roomboter gepofte aardappels en een sla. Voor mijzelf was de smaak goed en mocht hij wat roder, voor mijn vrouw was hij iets te zout en te rood.... smaken verschillen. Na het eten nog een flink stuk over en de dochter er op uit gestuurd om het overige vlees naar kennissen te brengen die dit ook wel kunnen waarderen.