Beef en Steak

De eerste keer picanha

  • Onderwerp starter Onderwerp starter 11E
  • Startdatum Startdatum
 

11E

Sprokkelaar
Berichten
38
Vorige week bij de slager een stuk picanha/staartstuk besteld en afgelopen vrijdag opgehaald. Het bleek zo'n 1.2 kg te zijn en het rundvlees was in de aanbieding dus voor het schappelijke bedrag van zo'n 15 euro waren we klaar. Zaterdag het vlees ingesmeerd met knoflook olijfolie en zeezout en dit in de koelkast weggezet.

2ijlwqo.jpg


De zondag in de regen de bbq opgestookt, het vlees er op gelegd en gewacht tot de temperatuur zo'n 50 graden was.

vijjb7.jpg

107nz9s.jpg


En daarna met de vetzijde boven de kolen wat vlammen en een mooie goed geurende rookkolom opwekte. Hierna de andere kant even en inpakken en snel naar binnen.....
e67vie.jpg


r0edfk.jpg

Het resultaat op de bbq

En gesneden op de plank. Het geheel opgediend met in roomboter gepofte aardappels en een sla. Voor mijzelf was de smaak goed en mocht hij wat roder, voor mijn vrouw was hij iets te zout en te rood.... smaken verschillen. Na het eten nog een flink stuk over en de dochter er op uit gestuurd om het overige vlees naar kennissen te brengen die dit ook wel kunnen waarderen.

2q9wh9c.jpg
 
lekker hoor
 
Lust ik wel!
 
Lekker :)
 
Ziet er goed uit.
Zal zeker gesmaakt hebben?
 
Netjes hoor. Ik heb wel een tip voor de volgende keer. Probeer er ??n te vinden met vet over de hele bovenkant. En als je het vet insnijdt doe dat dan kruislings. En alleen het vet, niet in je vlees snijden.
 
Noskos +1

Mooi stukje verder!
 
Lekker hoor. Is zeker een van mijn favorieten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan