BasBQ
Beef en Steak

De beste ribbels

 
 

groundhog667

Stoker
Berichten
406
Hoi,

Afgelopen zaterdag kregen de kids de kolder in den kop....er moesten ribbels komen. Dus direct Verkoeijen uit Veulen gebeld maar die hadden er helaas niet genoeg daarom maar bij Henk Aarts in America langs. Die had alleen gemarineerde, maar nog niet gegaarde, ribbels. Bijna 4 kilo. Op zich kwam dat eigenlijk goed uit want de ribbels moesten vandaag nog verorbert worden en dan hadden ze maar heel kort in de rub gezeten.

Gemarineerde ribbels:


Na ruim een uur op zo'n 110-120C:


Daarna de hele zwik ingepakt in alufolie met .... rapappapaaaa ICE TEA en rum.... kom er maar eens op.
Een klein uurtje (45-50min) laten sudderen.

Vervolgens ingesmeerd met standaard BBQ saus (Steven Raichlens recept uit het boek culinair barbecueen http://www.bol.com/nl/p/culinair-barbecueen/1001004006409476/) aangevuld met een kwak Jack Daniels BBQ Sauce Full Flavor Smokey .

Dat heeft nog een uurtje op 100C staan garen en toen was het aanvallen:


De ribbels waren absurd mals. H E E R L I J K !!
Dit waren mogelijk de allerlekkerste ribs die ik ooit heb gehad.

 
had wel voor jury willen spelen  ;)
 
Ik had deze toch echt wel graag aan echte kenners laten proeven.
Ga toch eens het (globale) recept van die marinade vragen...
 
ik ben een kenner !!!!  :D
Damn, wat zien die er goed uit!
 
lekker hoor  kan me voorstellen dat de kids dit willen
 
Terug
Bovenaan Onderaan