Squenzy
Stoker
- Berichten
- 405
Goedenavond allen,
Terug van weggeweest werd het de hoogste tijd voor een bbq verslagje. De afgelopen 1,5 week was het de 62e editie van de Tong Tong fair in Den Haag. Met al dat lekkers wat ik daar gisteren voorgeschoteld kreeg, kreeg ik gelijk inspiratie om thuis aan de slag te gaan. Eigenlijk zat ik nog vol van de sateh en andere lekkernijen maar dat mocht de pret niet drukken.
Vandaag op het menu:
DanBras sateh met Indische nasi en atjar ketimoen.
Wat heb ik gebruikt:
-Sateh: Ingrediënten volgens het originele DanBras recept (bekend op het forum)
-Atjar Ketimoen
Tot snel weer!
Houdoe en een fijne avond
Terug van weggeweest werd het de hoogste tijd voor een bbq verslagje. De afgelopen 1,5 week was het de 62e editie van de Tong Tong fair in Den Haag. Met al dat lekkers wat ik daar gisteren voorgeschoteld kreeg, kreeg ik gelijk inspiratie om thuis aan de slag te gaan. Eigenlijk zat ik nog vol van de sateh en andere lekkernijen maar dat mocht de pret niet drukken.
Vandaag op het menu:
DanBras sateh met Indische nasi en atjar ketimoen.
Wat heb ik gebruikt:
-Sateh: Ingrediënten volgens het originele DanBras recept (bekend op het forum)
-Atjar Ketimoen
- hele komkommer
- 1 groot sjalotje gesnipperd
- 1 rode peper (zaadlijsten en zaden verwijderd)
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 100 gram witte basterdsuiker
- 300 gram witte rijst (ongekookt)
- 1 ui - gesnipperd
- 2 tenen knoflook - gesnipperd
- 150 gram gekookte kipblokjes (koeling supermarkt)
- 3 lente uitjes - in ringetjes
- 1 tl sambal oelek
- 2 el ketjap asin
- 1 el ketjap manis (of meer naar smaak)
- zonnebloemolie om in te wokken
- ½ tl trassi
Tot snel weer!
Houdoe en een fijne avond