Beef en Steak

danbras & me

maroc zei:
Nosmo zei:
Ziet er prima uit.

Wat is jouw reden om reepjes te gebruiken in plaats van de klassieke blokjes?

Ik zag zoiets in de boeken van Raichlen bij de rundersateh en kipsateh uiteraard heeft dit vlees minder tijd nodig om te garen. Ik dacht bij mijzelf dat als ik het op lagere temperatuur langer liet garen dat  dat dan wel mals werd. Op zich klopte dit ook wel maar de volgende keer snij ik iig de procureur in blokjes want ik wil wel het verschil proeven.

Zoals hier wel vaker gezegd wordt,  al doende leert men

Helemaal mee eens, het lukt misschien niet altijd, maar je leert er wel iedere keer wat van.
 
Yep....met blokjes komt er in totaal een groter oppervlakte van het vlees in aanraking met de marinade. En mijn marinadetijd ligt normaal gesproken rond de 48 uur.

Het zuur wat in de marinade zit kan dan beter zijn werk doen en daar wordt het vlees malser van.

Geert heeft ook een keer een vergelijking gedaan tussen kort en lang marineren en kon beamen dat het vlees wat langer gemarineerd was ook een stuk malser is. Daarnaast krijgt het natuurlijk ook meer smaak van de marinade mee.
 
DanBras zei:
Yep....met blokjes komt er in totaal een groter oppervlakte van het vlees in aanraking met de marinade. En mijn marinadetijd ligt normaal gesproken rond de 48 uur.

Het zuur wat in de marinade zit kan dan beter zijn werk doen en daar wordt het vlees malser van.

Geert heeft ook een keer een vergelijking gedaan tussen kort en lang marineren en kon beamen dat het vlees wat langer gemarineerd was ook een stuk malser is. Daarnaast krijgt het natuurlijk ook meer smaak van de marinade mee.

Dat is dan voor de volgende keer  :D
 
Ja, die lust ik ook wel!
 
Zien er smakelijk uit!

Moet ook snel met Sateh aan de slag na mijn grote mond op de nieuwjaarsmeeting :P
 
Terug
Bovenaan Onderaan