Beef en Steak

Daging smoor

 
 
 

baconstrips

Pitmaster
Berichten
501
Vandaag lekker vrij. Donderdag, BBQ-dag. Daging smoor op het menu, naar recept van Peter in de rubriek: Nederlandse ovens.

Het vlees een nachtje in de rub in de koelkast en vanochtend een uurtje roken op 100 graden.
1000076605.jpg

Ff omdraaien.
1000076608.jpg

Bij de uien en knoflook ff aanzetten.
1000076611.jpg

Daarna om 140 graden op de Q.
1000076616.jpg

Lunch ernaast.
1000076617.jpg

Nog een keer tomaatjes drogen.
1000076622.jpg

Bordje:
1000076643.jpg

Lekker!
 
Kijk. Dat moeten we hebben. Heerlijk.
 
Lekker lekker lekker
 
Wat een zalig en zeker ook erg mooi bordje!
 
ziet er goed uit je hebt je vrijde dag lekker benut :)
 
ziet er goed uit
maar roken op 100 graden is stomen
Warm roken tussen 40 en 80
Koud roken tussen 15 en 30
Ik had het recept gevolgd, maar deze tip neem ik de volgende keer mee!
 
ziet er goed uit
maar roken op 100 graden is stomen
Warm roken tussen 40 en 80
Koud roken tussen 15 en 30
Dat klopt dus niet.
Low en slow roken op 100 graden is wel degelijk roken, zolang er maar rookhout wordt gebruikt.
Roken doe je met rookhout warm of koud maakt niks uit het blijft roken.
Stomen doe je in een zeer vochtige omgeving mbv stoom
Low en Slow vlees garen in een BBQ op 100 graden is geen stomen maar een andere techniek.
 
Heerlijk bordje cultureel erf/ eet goed! Strips!!

Heerlijk weer het stoofseizoen :love:
 
Terug
Bovenaan Onderaan