- Berichten
- 4.894
Ik moest en zou twee dingen tegelijk doen vandaag. Iets lekkers maken en Tour de France kijken. (geweldige rit)
Het werd dus een variatie op Daging Smoor.
Weinig gemaakt. Meestal gaat het op dit forum over Daging Rendang (in basis hetzelfde maar dan met kokosmelk)
Recept:
Porties: 4 personen
- 6 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 uien + 2 sjalotten stuks in halve ringen gesneden
- 4 stuks < tastytom trostomaten in blokjes gesneden (of 1,5 grote tomaat)
- 5 el ketjap manis (Kaki Tiga Ketjap Manis)
- 1 el zwarte sojasaus (PRB superior dark)
- 1 eetlepel sambal manis
- 1,5 tl gemalen komijn
- 1 tl nootmuskaat
- 2 tl paprikapoeder
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 1 tl vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 el rijstazijn
- 4 el olie (olijf-, pinda-, rijst-)
Extra kruidenmengsel voor vlees; verhouding; 2 komijn, 2 knoflook, 2 uipoeder, 1 kerrie, 2 nootmuskaat, 1 peper, wat gemalen zeezout
Nodig:
- 1 niet al te grote stoofketel. Ik pak voor deze hoeveelheid en ketel van 2,5 ltr. In een te grote ketel verdamt het vocht te snel.
Maak 1 Q klaar voor te roken op 100 C. Rook het vlees voor 45 á 60 minuten op 100 á 120 C.
Maak 1 Q klaar voor een wok of stoofketel van 2,5 ltr. Doe de olie in de ketel.
Fruit hierin de uien aan. Doe de knoflook erbij en daarna de kruiden. Laat lekker bakken.
Haal het vlees van de rookQ en snij in stukken van 3x3 cm. Doe in de stoofketel het vlees nog ff aanzetten.
Voeg rijstazijn en tomaten toe. Roer goed door.
Voeg vervolgens de sambal, de sojasaus en de ketjap toe. Goed doorroeren.
Deksel erop en dan 1,5 h op 130 á 140 C laten stoven.
Doorroeren, proeven, zonodig wat ketjap of beetje vocht toevoegen, deksel eraf en dan nog 1,5 á 2 h laten stoven.
Lekker met witte rijst en eigen gemaakte atjar
Het werd dus een variatie op Daging Smoor.
Weinig gemaakt. Meestal gaat het op dit forum over Daging Rendang (in basis hetzelfde maar dan met kokosmelk)
Recept:
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg riblappen- 6 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 uien + 2 sjalotten stuks in halve ringen gesneden
- 4 stuks < tastytom trostomaten in blokjes gesneden (of 1,5 grote tomaat)
- 5 el ketjap manis (Kaki Tiga Ketjap Manis)
- 1 el zwarte sojasaus (PRB superior dark)
- 1 eetlepel sambal manis
- 1,5 tl gemalen komijn
- 1 tl nootmuskaat
- 2 tl paprikapoeder
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 1 tl vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 el rijstazijn
- 4 el olie (olijf-, pinda-, rijst-)
Extra kruidenmengsel voor vlees; verhouding; 2 komijn, 2 knoflook, 2 uipoeder, 1 kerrie, 2 nootmuskaat, 1 peper, wat gemalen zeezout
Nodig:
- 1 niet al te grote stoofketel. Ik pak voor deze hoeveelheid en ketel van 2,5 ltr. In een te grote ketel verdamt het vocht te snel.
Werkvolgorde;
Bestrooi de lappen vlees aan beide zijden met het kruidenmengsel. Pak in en laat min 4h in de koelkast rustig liggen.Maak 1 Q klaar voor te roken op 100 C. Rook het vlees voor 45 á 60 minuten op 100 á 120 C.
Maak 1 Q klaar voor een wok of stoofketel van 2,5 ltr. Doe de olie in de ketel.
Fruit hierin de uien aan. Doe de knoflook erbij en daarna de kruiden. Laat lekker bakken.
Haal het vlees van de rookQ en snij in stukken van 3x3 cm. Doe in de stoofketel het vlees nog ff aanzetten.
Voeg rijstazijn en tomaten toe. Roer goed door.
Voeg vervolgens de sambal, de sojasaus en de ketjap toe. Goed doorroeren.
Deksel erop en dan 1,5 h op 130 á 140 C laten stoven.
Doorroeren, proeven, zonodig wat ketjap of beetje vocht toevoegen, deksel eraf en dan nog 1,5 á 2 h laten stoven.
Lekker met witte rijst en eigen gemaakte atjar