- Berichten
- 782
Vanavond had ik zin om eens wat te experimenteren. Ik had mijn 2e ei nog niet geprobeerd nadat ik het vilt had vervangen, dus tijd voor een leuk probeersel. Vanmorgen had ik met de kinderen cupcakes staan bakken en met die plaat kun je natuurlijk meer dan alleen een cakje maken. Nou wil het geluk dat ik er naast een van 12 ook 2 van 6 stuks heb, een prima maatje voor op mijn BGE! Dus zo begon het idee om een broodje ei in zo'n vorm te bakken. Had geen idee of het kon, of het zou lukken, maar ach, een paar boterhammen, wat ham en kaas en een paar eieren, wat had ik te verliezen?
Een klein stappenplan:
Broodjes uitsteken in een cirkel die net iets groter is als de cupcakevorm en bodempjes er bij snijden.
Bakplaatje even invetten en de broodjes er in duwen. De halve rondjes zet je met de ronde kant boven tegen de zijkant, het vierkantje duw je er in als bodem.
Mag allemaal een beetje aangedrukt worden.
Vervolgens snij je een rond plakje ham in drie?n, De middelste leg je tussen de halve ronde broodjes in, de halve ronde plakjes duw je tegen de zijkant.
Strookje kaas er in leggen, eitje er in tikken, ik heb nu maatje M gebruikt, maar 1 van de 3 bakjes stroomde over, misschien dat een S-ei toch beter past...
Daarna nog een plakje kaas er overheen leggen en ze kunnen de barbecue in.
Deze had ik gereed gemaakt voor indirect op 180 graden.
Het duurde zo'n 25 minuten voor het eiwit en eigeel goed gestold was.
Al met al een zeer geslaagd projectje om een ei uit mijn ei te toveren!
Deze gaan we van de zomer op de camping dus mooi als ontbijtje serveren!
Ivo
Een klein stappenplan:
Broodjes uitsteken in een cirkel die net iets groter is als de cupcakevorm en bodempjes er bij snijden.

Bakplaatje even invetten en de broodjes er in duwen. De halve rondjes zet je met de ronde kant boven tegen de zijkant, het vierkantje duw je er in als bodem.
Mag allemaal een beetje aangedrukt worden.

Vervolgens snij je een rond plakje ham in drie?n, De middelste leg je tussen de halve ronde broodjes in, de halve ronde plakjes duw je tegen de zijkant.
Strookje kaas er in leggen, eitje er in tikken, ik heb nu maatje M gebruikt, maar 1 van de 3 bakjes stroomde over, misschien dat een S-ei toch beter past...
Daarna nog een plakje kaas er overheen leggen en ze kunnen de barbecue in.
Deze had ik gereed gemaakt voor indirect op 180 graden.

Het duurde zo'n 25 minuten voor het eiwit en eigeel goed gestold was.



Al met al een zeer geslaagd projectje om een ei uit mijn ei te toveren!
Deze gaan we van de zomer op de camping dus mooi als ontbijtje serveren!
Ivo