BasBQ
Beef en Steak

CSG

 
 

Eefje

Kooltjesharker
Berichten
110
Vandaag voor de 1e keer koud roken uitproberen. In juli toen het bijna 40 graden was een CSG gekregen, die vraagt erom om eens gebruikt te worden! Zaterdags stukje zalm klaargemaakt volgens Noskos recept voor koud gerookte zalm en vanochtend vroeg m'n WSM en de CSG klaar gezet en aangestoken ( ?n m'n vingers verbrand toen ik het waxinelichtje wilde wegzakken, stom!) Nog 2 uur te gaan, dan stukje proeven en dan schijnt de rest morgen p?s echt op smaak te zijn.... dat is dus een nadeel: het duurt een beetje te lang
 
Eefje zei:
Vandaag voor de 1e keer koud roken uitproberen. In juli toen het bijna 40 graden was een CSG gekregen, die vraagt erom om eens gebruikt te worden! Zaterdags stukje zalm klaargemaakt volgens Noskos recept voor koud gerookte zalm en vanochtend vroeg m'n WSM en de CSG klaar gezet en aangestoken ( ?n m'n vingers verbrand toen ik het waxinelichtje wilde wegzakken, stom!) Nog 2 uur te gaan, dan stukje proeven en dan schijnt de rest morgen p?s echt op smaak te zijn.... dat is dus een nadeel: het duurt een beetje te lang

53bbb44dcce46878f5be6789615a8bde.jpg


839a1fb94eb2871ad99fd0cf1196da76.jpg


ab3c75bdf17e2c21cac36ede86506de9.jpg


d7237fb13a8026c881201e067181cb13.jpg


ebf22c497b59c8792a7fd8cbc15beb65.jpg

 
het klinkt erg lekker, maar helaas geen foto's  :(
 
Mooi, bij mij rookt het nu.
35cd2d364b583210eecb7c778bba3373.jpg


Waarom de temperatuurmeter?
 
Ieder nadeel heb z'n voordeel. Maar laat je door de wachttijd niet ontmoedigen voor een volgende keer......
 
Lowietje72 zei:
Ieder nadeel heb z'n voordeel. Maar laat je door de wachttijd niet ontmoedigen voor een volgende keer......
Zeker niet! Tot vanochtend gewacht met aansnijden.... Smaak was super, niet te sterke rooksmaak maar wel duidelijk aanwezig! Ben zelf visboer maar dit is 10 x lekkerder dan wat ik verkoop, zei zelfs m'n baas nadat hij geproefd had. Denk dat ik er nu een taak bij ga krijgen...
 
Terug
Bovenaan Onderaan