BasBQ
Beef en Steak

CSG ingewijd

 
 
 
 

Abraham

Pitmaster
Berichten
919
Druk druk druk weekend, en die nieuwe Cold Smoke Generator lag daar maar te glimmen.
Hier gelezen over gerookt zout... dus zondagmiddag nog snel even zout halen bij de Makro.

Gereedschap voorbereiden
1c6a93f8.jpg


WGA & CSG (gaaf..geheimtaal..)
875f3207.jpg


Aansteken. De tandenstokers voorkomen dat de houtmot daar door een spleetje wegloopt...Rolletje zilverfolie zal het wel fixen..
7a59c82f.jpg


Jaja...semi-professionele spullen..
4198dd99.jpg


In het begin nog weinig kleur zichtbaar. In 5 uur drie keer opgeschud en daarna maar gaan slapen.
21d9b383.jpg


Vanmorgen bleek er kleur aanwezig, en ondanks de vrieskou schijnbaar een druppel gevallen (?)
119249b8.jpg


Alles in een potje geschud.
Even een ander molentje scoren (Ikea?) en dan proberen op een gekookt eitje. Ben heel benieuwd.
Wat ik van mijn vingers likte had in ieder geval een stevige rooksmaak!

 
Mooi gedaan Bram, je kunt het ook met peper doen.
 
leuk bram, mooi voorraadje zout
 
Klinkt goed en ziet er net zo uit  ;)
 
Wordt ook mijn volgende CSG project. Lekker hoor op een eitje!
 
Helemaal goed!

Ik laat mijn gerookt zout eerst 24 uur op een stuk keukenpapier "uitroken". Dan gaat de asbak lucht er een beetje vanaf. Aan de smaak veranderd er niets.

Daarna in een afgesloten (jam)pot en gaan gebruiken!
 
Nooit bij stil gestaan dat dit een mogelijkheid was  ???
grappig  :)

Zou dit ook bij hogere temperaturen kunnen, lees (107 - 120 gr) ?
b.v. als bijproduct in de Q  in een klein zeef/ potje oid.

Of heeft dit een ander effect ?
Kan het natuurlijk altijd eens proberen !, dat dan weer wel  ;)

Grtn
 
Geen idee of dat goed gaat, waarschijnlijk heb je meer vocht in je BBQ door de verbranding, maar proberen kan altijd natuurlijk :D
 
die niet waagt, die niet wint  ;)
 
Ik heb zout wel eens warm gerookt bij 80 C en dat ging prima.

Denk dat 107 C ook geen kwaad kan ;).
 
Ik ga het gewoon proberen, bij de eerstvolgende gelegenheid.
Ben wel erg benieuwd eigenlijk.  :)

 
Molentje(s) gehaald bij Ikea, eitje gekookt, zout er op en ..... Helemaal goed.
Dit kan ik echt iedereen aanraden. Lekker!!!
 
wordt dan toch tijd dat ik eerst maar eens een CSG aan ga schaffen
 
Zout roken ga ik ook binnenkort maar eens proberen.Samen met wat kaas.
 
Het wordt blijkbaar hoog tijd dat ik mijn CSG eens uit de plastic verpakking ga halen  :-[
 
Terug
Bovenaan Onderaan