Beef en Steak

Cryspy buikspek geprobeerd en ossenhaas puntjes met wokgroente

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.744
Gisteren livar buikspek gehaald bij de slager ziet er echt mooi uit.
In stukken gesneden om toch maar weer lekkere buikspek te maken.
De vleeskant een beetje gekruid het zwoerd droog gemaakt e er een laag zout op en dit in de koelkast.
Na een tijd zout eraf zwoerd weer droog gemaakt en zo in de koelkast om te drogen.
Later het zwoerd wat ingesneden en wat zout erop en op de Bbq indirect op 140 graden en naar een kern van 70 graden
Spek eraf de Bbq naar boven de 200 graden en dan de zwoerd kant er direct op maar helaas het ging wat te hard een gedeelte wat zwart en een gedeelte een klein beetje knapperig.
Dat maar weer eens proberen
Het smaakte wel weer heerlijk
Dit was gewoon even een hapje voor mij corina hoeft dit niet

En dan de wokpan op de joystove lekker heet beetje olie ossenhaas puntjes erin kort bakken
Dan eruit wokgroente erin wat van de teriyaki woksaus erbij ondertussen wat basmati rijst indoor gekookt.
Dan de ossenhaas puntjes effe nog mee wokken en dan alles op het bord
Heerlijk simpel maar super lekker.
Maar foto’s zeggen meer.

bf26c4d6f5743d925d4dd2115c4b6929.jpg
d8ac1f35f10dce23ebdecfc62eb65f51.jpg
a47435a8683a137ffe01288124350803.jpg
24ba23b87a9b7c948db58af035995a0b.jpg
1673b11ebb1bd5d87bfe7423d9ec5b5d.jpg
70676575b67c00e9adb451121ab9caa3.jpg
daf77b0a9cef8be2b6aa508eb6af2373.jpg
e3cf001166ee32d27f3d5854ac34f744.jpg
635b87bbdac7909c49bed7e47cb6e898.jpg
e5ec90913ce3763d18adfa0bbc21c7d2.jpg
ea8dada7d845b0cdfde2ca5ff22d0457.jpg
89e0870ffd03317deac35efc334bfd3b.jpg



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
JoyStove-Master ! (y)
geweldige reportage weer !
Mooi om te zien dat je de JoyStove zo vaak gebruikt.
ideaal in combinatie met de andere bbq. Top !
 
Heel herkenbaar, de zwoerd goed krijgen gaat hier zelden goed. Had toch graag een stukje geproefd. Ook van de rest trouwens.
 
Weer veel lekkers Piet. Top.
Knapperig zwoerd valt niet mee.
Gaatjes prikken en dan zouten trekt er nog meer vocht uit. Zo Is het mij wel gelukt.
 
Weer een lekker maaltje neergezet en je kon wat te snoepen gemaakt tijdens het bereiden van de maaltijd
 
Dat ziet er allemaal heerlijk uit Piet. De zwoerd is vaak lastig goed te krijgen. Maar als het lukt... man wat is dat zalig.
Je hebt de Joystove goed onder controle. Dat moet veel plezier opleveren
 
Dat ziet er allemaal heerlijk uit Piet. De zwoerd is vaak lastig goed te krijgen. Maar als het lukt... man wat is dat zalig.
Je hebt de Joystove goed onder controle. Dat moet veel plezier opleveren

Het is een heerlijk ding die joystove gebruik hem overal voor


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Mooi mals stukje vlees 😋 zwoerd blijft altijd een uitdaging
 
voor echt lekker droog buikspek moet je hem echt goed pekelen (een week voor 2 kilo) en sowieso, elk buikspek, voordat je hem op de Q legt het zwoerd bestrooien met baking soda (zuiveringszout), werkt als een trein!
 
Terug
Bovenaan Onderaan