- Berichten
- 454
Zoals menigeen al een beetje weten is MIJN eutopie, crispy buikspek.
Dus... buikspek geprikt en 2 dagen in de koelkast gehouden.
Wat ik nu anders deed, was de buikspek laten hangen in de bbq.
Gewoon met zo'n RVS slagerhaak.
2,5 uur laten roken op 150C tot ongeveer 78C.
Daarna opgevoerd naar 200C en toen was het wachten.
Ik werd ongeduldig, want de zwoerd werd maar niet hard.
Uiteindelijk, de spek eraf gehaald. Dedeflector plate weg en met de huid naar beneden afgegrilld.
Hij was goed gelukt.
Nu kooltjes bij gedaan en de kip erop gelegd.
Fijne zaterdag verder.
Dus... buikspek geprikt en 2 dagen in de koelkast gehouden.
Wat ik nu anders deed, was de buikspek laten hangen in de bbq.
Gewoon met zo'n RVS slagerhaak.
2,5 uur laten roken op 150C tot ongeveer 78C.
Daarna opgevoerd naar 200C en toen was het wachten.
Ik werd ongeduldig, want de zwoerd werd maar niet hard.
Uiteindelijk, de spek eraf gehaald. Dedeflector plate weg en met de huid naar beneden afgegrilld.
Hij was goed gelukt.
Nu kooltjes bij gedaan en de kip erop gelegd.
Fijne zaterdag verder.
