Beef en Steak

cowboyvlees of beefjerkey

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
295
poging tot cowboyvlees te maken bij de slager procureur vlees laten snijden plakken waren 5 mm dik. nacht in de marinade gehad en op een temp van 50 graden gerookt met appelhout. hele dag gedroogd op de weber . vlees is behoorlijk taai geworden. wie heeft tips. denk haast dat de plakken dunner gesneden moeten worden. groetjes jeroen

20201213_005910.jpg


20201212_232052.jpg


20201212_183249.jpg


20201212_121226.jpg


20201212_121022.jpg


20201211_191421.jpg


20201211_190858.jpg


20201211_190639.jpg


20201211_190140.jpg
 
Ik denk haast dat Procureur te vet is en je rundvlees zal moeten gebruiken voor het resultaat wat je wilt hebben ;)
Ik blijf je pogingen met interesse volgen 💪(y)
 
Jerky is ook taai. Door goed haaks op de draad te snijden is t goed te doen 🙂
Kan me inderdaad voorstellen dat procureur er wat vet voor is, dat render je er nu niet uit.
 
Probeer 3mm dik aan te houden.
En geen vet. Zo mager mogelijk dus varkensvlees Is niet zo gunstig
Ik gebruik achtermuis van het rund. Gaat perfect en Is super lekker.
 
Zonde dat het niet gelukt is.
Als de smaak goed was dan weet je na deze test wel welke marinade je kan gebruiken
 
Nou ik heb wel een tip.... het heet BEEF jerky. Dus gebruik mager rundvlees.
 
Terug
Bovenaan Onderaan