BasBQ
Beef en Steak

Cote de boeuf reverse sear

 

Arie de Knaller

Kooltjesharker
Berichten
191
Vandaag de herkansing, nadat het gisteren niet helemaal goed ging (maar nog wel smakelijk). Eerst maar begonnen met wat minder briketten warm maken en wat koude briketten alvast in de grill en de luchtgaten veel minder ver open (bijna dicht). Nadat het netjes aan was meteen gietijzer er op gesmeten en laten opwarmen (roostertemperatuur) tot ongeveer 125C (en stabiel). Vlees er op en gegaard tot ongeveer 50 graden, er uit, luchtgaten vol open en gewacht tot het op 170C zat en toen nog even in de pan (een volgende keer denk ik dat ik de pan nog iets heter laat worden en tijdens het indirect garen dat ik het ding nog een keer omdraai, want uiteindelijk was er één stukje net iets te rood voor mijn smaak maar de pan was gelukkig nog warm genoeg dus nog even snel afgebakken).

Het resultaat ben ik erg tevreden over.

signal-2023-05-27-175040_003.jpeg


signal-2023-05-27-175040_005.jpeg


signal-2023-05-27-175040_002.jpeg
 
Het ziet er lekker uit! Maar wat is het idee achter de pan?
Ikzelf grill beef altijd en daarna even indirect laten garen (als nodig)
 
Het ziet er lekker uit! Maar wat is het idee achter de pan?
Ikzelf grill beef altijd en daarna even indirect laten garen (als nodig)

Dat is gietijzer dat ik dus erg heet laat worden en dan krijg ik er (hopelijk) een mooie korst op.
 
Terug
Bovenaan Onderaan