- Berichten
- 199
Dag iedereen,
Heb van de week een mooi dry aged stukske vlees kunnen bemachtigen.
Waarvoor nogmaals bedankt @Stijn
Deze wou ik vrijdag op de bbq klaarmaken.
Enkel had ik nog geen idee welke side dishes ik erbij ging maken.
Dus ben even in de boeken gedoken en ben uitgekomen bij deze 3:
Geglazuurde wortelen.
Heb deze eerst even wat gaar gestoofd en daarna afgeblust met sinaasappelsap, sojasaus en honing
Witloofschuitjes:
Heb de buitenste blaadjes van de witloof gevuld met dun gesneden witloof, asperges, rode ui en geschaafde amandel. En als bind middel een beetje mayonaise.
En als laatste er een beetje pecorino op gestrooid.
Moeten ongeveer 10 a 15min op de bbq. Rond de 200°
Asperges:
Heb groene asperges omwikkeld met spek.
Even 10min direct grillen en daarna even aflakken met teryiyaki saus en sesam erover strooien. En daarna nog 5min indirect verder garen.
Heb de cote a los eerst indirect laten garen tot een temp van 44°. Dan even de q verder opstoken naar 220 -250. En ondertussen de groentjes klaar gemaakt. Na 10 a 15min mocht het vlees er terug op.
Wat hebben wij heerlijk gegeten!!!
Het vlees was top.
Aaaah ja, zoete aardappelen lagen er ook op
Heb van de week een mooi dry aged stukske vlees kunnen bemachtigen.
Waarvoor nogmaals bedankt @Stijn
Deze wou ik vrijdag op de bbq klaarmaken.
Enkel had ik nog geen idee welke side dishes ik erbij ging maken.
Dus ben even in de boeken gedoken en ben uitgekomen bij deze 3:
Geglazuurde wortelen.
Heb deze eerst even wat gaar gestoofd en daarna afgeblust met sinaasappelsap, sojasaus en honing
Witloofschuitjes:
Heb de buitenste blaadjes van de witloof gevuld met dun gesneden witloof, asperges, rode ui en geschaafde amandel. En als bind middel een beetje mayonaise.
En als laatste er een beetje pecorino op gestrooid.
Moeten ongeveer 10 a 15min op de bbq. Rond de 200°
Asperges:
Heb groene asperges omwikkeld met spek.
Even 10min direct grillen en daarna even aflakken met teryiyaki saus en sesam erover strooien. En daarna nog 5min indirect verder garen.
Heb de cote a los eerst indirect laten garen tot een temp van 44°. Dan even de q verder opstoken naar 220 -250. En ondertussen de groentjes klaar gemaakt. Na 10 a 15min mocht het vlees er terug op.
Wat hebben wij heerlijk gegeten!!!
Het vlees was top.
Aaaah ja, zoete aardappelen lagen er ook op

Laatst bewerkt: