- Berichten
- 6.775
Ok Poging 4! ( poging 3 slaan we over, ligt in het ronde archief).
1 1/4 C ketchup
1 C rietsuiker
1/4 C melasse
1/4 C annanassjam
1/4 C water
1 TBS worstershire
2 1/2 TS mosterdzaad gemalen
1/4 TS cayennepeper
1 TS gerookte paprika ( om wat rooksmaak te hebben)
1 TS pimenton picante ( om wat rooksmaak te hebben)
1/2 TS knoflookgranulaat
1 TS versgemalen zwarte peper
1 1/2 TS Kosher zout ( of grof zeezout)
De hele handel in een pan, en zachtjes aan de kook brengen voor 15 minuten, deksel half erop, dat het een beetje indikt, maar niet teveel. De jam word namelijk na afkoelen weer dikker, en dan is het snel te dik.
Na 15 minuten de staafmixer erdoor, om het een gladde massa te maken. Voeg bij de nog warme sauce
1 TBS Agavesiroop
1/8 C glucosestroop toe.
Daar gaat de sauce lekker van glimmen. Glucosestroop is erg dik, dus daarom door de nog warme sauce.
Dan de hele handel door een zeef om de grove deeltjes eruit te zeven, die er nog zijn na de staafmixer. Je zeeft dan ook de eventuele grove deeltjes van de peper eruit, dus je sauce ziet er storebought uit
Na afkoelen nog
1/8 C appelazijn
toevoegen, dit maakt hem wat frisser.
Dit was tot nu toe eigenlijk de beste. Ik heb nu dus geen liquid smoke toegevoegd, je hebt een klein beetje rook van de gerookte paprika. Maar het staat je natuurlijk vrij om het wel toe te voegen.
Als ik hem proef naast de SBR heeft SBR duidelijk veel meer rook ( ik vind dat eigenlijk iets teveel).
Mike heeft hem geproefd, en die zegt dat hij iets meer een stroopsmaak proeft dan bij SBR. Dus als iemand daar nog idee?n over heeft?
1 1/4 C ketchup
1 C rietsuiker
1/4 C melasse
1/4 C annanassjam
1/4 C water
1 TBS worstershire
2 1/2 TS mosterdzaad gemalen
1/4 TS cayennepeper
1 TS gerookte paprika ( om wat rooksmaak te hebben)
1 TS pimenton picante ( om wat rooksmaak te hebben)
1/2 TS knoflookgranulaat
1 TS versgemalen zwarte peper
1 1/2 TS Kosher zout ( of grof zeezout)
De hele handel in een pan, en zachtjes aan de kook brengen voor 15 minuten, deksel half erop, dat het een beetje indikt, maar niet teveel. De jam word namelijk na afkoelen weer dikker, en dan is het snel te dik.
Na 15 minuten de staafmixer erdoor, om het een gladde massa te maken. Voeg bij de nog warme sauce
1 TBS Agavesiroop
1/8 C glucosestroop toe.
Daar gaat de sauce lekker van glimmen. Glucosestroop is erg dik, dus daarom door de nog warme sauce.
Dan de hele handel door een zeef om de grove deeltjes eruit te zeven, die er nog zijn na de staafmixer. Je zeeft dan ook de eventuele grove deeltjes van de peper eruit, dus je sauce ziet er storebought uit
Na afkoelen nog
1/8 C appelazijn
toevoegen, dit maakt hem wat frisser.
Dit was tot nu toe eigenlijk de beste. Ik heb nu dus geen liquid smoke toegevoegd, je hebt een klein beetje rook van de gerookte paprika. Maar het staat je natuurlijk vrij om het wel toe te voegen.
Als ik hem proef naast de SBR heeft SBR duidelijk veel meer rook ( ik vind dat eigenlijk iets teveel).
Mike heeft hem geproefd, en die zegt dat hij iets meer een stroopsmaak proeft dan bij SBR. Dus als iemand daar nog idee?n over heeft?