- Berichten
- 6.775
Naar aanleiding van een vraag over copycat Sweet Baby Ray's en een recept wat er geplaatst werd, ging ik er mee aan de slag.
1 1/4 C ketchup
1 C rietsuiker
1/4 C mollasse
1/4 C annanassap
1/4 C water
1 EL worstershiresauce
2 1/2 EL mosterdpoeder
2 EL gerookte paprika niet heet
1/2 TL knoflookgranulaat
1/4-1/2 TL cayennepeper ( ik zou nu 1/8 TL doen, hij is toch wat scherper in de nasmaak)
1 1/2 TL kosher zout ( of grof zeezout)
1 TL gemalen zwarte peper.
Doe alle ingredi?nten in een pannetje, breng al roerend aan de kook. ( in het recept gingen ze de sauce binden met maizena, dat is voor mij een big NO NO) en laat het al roerende een half uur zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Ik heb de suace toen over twee potjes verdeeld, en aan 1 potje 1 TL liquid smoke toegevoegd. Gewoon omdat het kan
.
Het is een lekkere sauce geworden, met toch een klein pitje erin, verder vrij neutraal. De rook brengt er zeker wat meer smaak in, maar is niet echt nodig als je er op tegen bent.
Ik denk dat het een aardige sauce is om met appelsap en honing-agave een glaze van te maken.
EDIT!!!
Vandaag, dus nadat de sauce een paar dagen heeft gestaan, is er weer geproeft..... Het lijkt of de liquid smoke nu veel meer aanwezig is, dus als je het wil toevoegen, begin met 1/4 TS. Het was nu echt te heftig. En hij mag, als je hem direct naast SBR proeft, ook nog zoeter.
1 1/4 C ketchup
1 C rietsuiker
1/4 C mollasse
1/4 C annanassap
1/4 C water
1 EL worstershiresauce
2 1/2 EL mosterdpoeder
2 EL gerookte paprika niet heet
1/2 TL knoflookgranulaat
1/4-1/2 TL cayennepeper ( ik zou nu 1/8 TL doen, hij is toch wat scherper in de nasmaak)
1 1/2 TL kosher zout ( of grof zeezout)
1 TL gemalen zwarte peper.
Doe alle ingredi?nten in een pannetje, breng al roerend aan de kook. ( in het recept gingen ze de sauce binden met maizena, dat is voor mij een big NO NO) en laat het al roerende een half uur zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Ik heb de suace toen over twee potjes verdeeld, en aan 1 potje 1 TL liquid smoke toegevoegd. Gewoon omdat het kan

Het is een lekkere sauce geworden, met toch een klein pitje erin, verder vrij neutraal. De rook brengt er zeker wat meer smaak in, maar is niet echt nodig als je er op tegen bent.
Ik denk dat het een aardige sauce is om met appelsap en honing-agave een glaze van te maken.
EDIT!!!
Vandaag, dus nadat de sauce een paar dagen heeft gestaan, is er weer geproeft..... Het lijkt of de liquid smoke nu veel meer aanwezig is, dus als je het wil toevoegen, begin met 1/4 TS. Het was nu echt te heftig. En hij mag, als je hem direct naast SBR proeft, ook nog zoeter.