BasBQ
Beef en Steak

"Competition Style" Chicken

 
 
 

DutchCraftBeer

Kooltjesharker
Berichten
218
Beetje pretentieuze titel voor een poging kippedijen te maken zoals dat voor een wedstrijd wordt gemaakt. We gaan ons best doen. Feedback heel erg welkom! Wat zou jij anders doen? Dank!!

Men neme:

  • 8 kippendijen, bone in, getrimd
  • fles AH sladressing
  • rub, homemade
  • 100 gr boter
  • cherry coke BBQ sauce

Ik heb de dijen eerst een nachtje gemarineerd in de dressing, daarna drooggedept en gerubt.


1FAF530E-91FD-4027-85C7-092FAE8628C2-13793-000007D4FA212DCD.jpg


12D6398B-8837-4180-89BD-5433F8F985CE-13793-000007D5015211B4.jpg


4D6086E6-C028-4F67-BDDB-D5ABE4D5B7F3-13793-000007D5092FD20A.jpg


384E9CE2-1046-41C3-A1A8-E3843271D9F8-13793-000007D51102F639.jpg


998D18E6-2760-4624-99B9-3CD272E1CFCA-13793-000007E3D64BA11A.jpg


Erg veel moeite gehad om de Q op temperatuur te krijgen vandaag! Uiteindelijk de waterpan eruit gehaald (auw, mijn jatten!). Het is koud. Weer hoop geleerd vandaag.
Eerste uur op 300F de kip in de ProQ gedaan. Tweede uur de dijen afgedekt. Daar zijn we nu.

0DA41CB8-7639-467D-948D-7A33A30C7676-14680-00000846E513D625.jpg


DBC2679A-0FE7-4AA2-A0F9-3BA62C58B994-14680-0000084718CBA3F6.jpg


B6DE1302-192F-44CE-BC37-21220C08B6DE-14680-00000846FC41BEA2.jpg


4B9591B8-49BF-4A0D-841F-88658A4B2C1A-14815-000008533513ECBC.jpg


3D3F8FCD-24FC-4A3F-8791-5A9D990245FA-14815-0000085377D9C695.jpg


Tevreden?

Mwoh. Qua smaak en malsheid was het prima. Malsheid kon iets beter vond ik.
Hoe de kip eruit zag was niet ok. Maar ik denk wel dat ik weet waar het aan ligt: de saus. Ik heb een gewone BBQ saus gebruikt en in Amerika gebruiken ze hiervoor echt een "glaze".

Was een leuke middag al met al en hier in Haarlem is het smullen nu!  ;)
 
je bent al lekker op weg,  :)

Ik heb je draadje even verplaatst  ;)
 
Ben heel benieuwd naar je ebvindingen, ga je draadje volgen!
 
ben benieuwd!
 
Heb je het vet van je vel geschraapt?
 
noskos zei:
Heb je het vet van je vel geschraapt?

Nee. Ik weet dat het kan en heb het de vorige keer wel zo gedaan, dus weet nu hoe dat moet. Maar ik wilde het deze keer zo laten.
Doen jullie het altijd?
 
Het is de bedoeling dat als je een hap neemt uit de kip dat het vel niet meekomt de zgn Bite Through Skin. Dit bereik je eerder door het vet te verwijderen.
 
Interessant zal dit ff volgen
 
Terug
Bovenaan Onderaan